Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bistrița: expoziția – „Copii în fotografia veche”

25 iunie - 6 iulie

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită luni, 25 iunie ora 18 la Centrul German (Casa Argintarului) din str.Dornei nr.5 la vernisajul expoziției – „Copii în fotografia veche”
Expoziția foto-documentară reconstituie unele aspecte din viața copiilor la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, reflectate în imaginile vechi din arhivele Muzeului Bistrița și Muzeului Grăniceresc Năsăudean, Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud, arhive private, internet.
Din imaginile, documentele și textele expuse pe cele 30 de panouri, se pot concluziona diverse atitudini ale adulților legate de copii și copilărie, cu aspecte frumoase dar și altele, mai puțin fericite ale acestora. Se găsesc aspecte legate de munca copiilor, de școală, de viața în familie, momente de relaxare, excursii, singuri, alături de părinți sau profesori etc.
Cu siguranță expoziția aduce elemente de mare atractivitate, ca obiective am dorit aducerea în fața publicului un bogat patrimoniu imagistic, (unele imagini inedite), completat cu documente, cercetări din arhive și cărți de specialitate.

Vă așteptăm cu drag!

MANAGER,
Alexandru Gavrilaș

Detalii

Începere:
25 iunie
Se termină:
6 iulie
Categorie:

Loc de desfășurare

Casa Argintarului – Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
strada Dornei, nr. 5
Bistrița,Bistrița-NăsăudRomania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *