Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bistrița: expoziția de artă decortivă „Reflexii în timp” semnată de artistul Ioan Tămâian

19 octombrie, 2023 - 19 noiembrie, 2023

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la vernisajul expoziției de artă decortivă „Reflexii în timp” semnată de artistul Ioan Tămâian, care se va desfășura joi, 19 octombrie 2023, de la ora 17.
Ioan Tămâian artist sticlar, absolvent al Institutului de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoția 1982, prof.Maria Margareta Nemeș și prof.Cornel Ailincăi.
În 1982 se stabilește la Avrig, județul Sibiu și timp de 10 ani lucrează la fabrica de sticlărie, unde împreună cu un colectiv de creatori și muncitori, poziționează fabrica din Avrig pe primul loc în topul fabricilor în domeniu. Din 1985 este membru UAP din România, Filiala Sibiu.
În 1992 înființează Atelierul „Ion Art Glass” cu sediul în Șelimbăr, Sibiu, primul atelier de sticlărie artistică din țară. În această perioadă, de patru decenii își dezvoltă un stil propriu, participând la multe expoziții și simpozioane naționale și internaționale.
Ioan Tamâian, prin Atelierul „Ion Art Glass” participă la Messe Frankfurt ediția „Ambiente”, „Tendence”, unde timp de peste 25 ani reprezintă România prin investiții proprii.
Este prezent cu lucrările sale în toate țările din UE (Germania, Franța, Anglia, Austria, Olanda, Belgia, Danemarca, Ungaria) dar și în Rusia, „Ambiente” Moscova, S.U.A la Corning Museumof Glass, NY, participă la Târguri de Artă din: S.U.A în Atlanta și San Francisco, Japonia, Kanazawa, China , Țările Arabe. Lucrările artistului Ioan Tămâian poartă semnătura Tămâian sau Ion Art.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
dr. Alexandru Gavrilaș

Details

Start:
19 octombrie, 2023
End:
19 noiembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website