Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bistrița: iarba Fiarelor lansează albumul de debut ‘Desculț’, vineri 19 iunie, la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud. Alina Ciolcă & Band și CORBU vor însoți iarba Fiarelor pe scenă.

19 iunie, 2020

Vineri, 19.06. Bistrița
Complexul Muzeal Bistrita-Nasaudhttps://goo.gl/maps/uSx49Uf2eJZgujph8
Strada General Grigore Bălan, nr. 19

Bilet: 35 RON – la intrare în ziua concertului, include taxa de intrare la muzeu.

(Mai multe detalii în curând.)

iarba Fiarelor lansează albumul de debut ‘Desculț’, vineri 19 iunie, la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud. Alina Ciolcă & Band și CORBU vor însoți iarba Fiarelor pe scenă.

Compus din 12 piese, albumul „Desculț” tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Primul material discografic al formației include single-ul ‘Domnișor’, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle ‘Încetuc, cu treabă bună (Ioane)’ și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.

Folclor 2.0
Muzica iarba Fiarelor prezintă publicului secvențe din trecutul recent al românilor într-o manieră aerisită și organică, iar la nivel cultural actualizează temele și motivele folclorice omniprezente în viețile noastre. Datorită acestei abordări – folclor 2.0 -, compozițiile trupei își propun să acceseze un public cât mai larg, fără limite de vârstă, geografice ori de încadrare într-un gen muzical de nișă.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4D39hA7q8Ja72sP05USBWH
Bandcamp: https://iarbafiarelor.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/iarbafiarelor
Facebook: @iarbafiarelorofficial
Instagram: @iarbafiarelor

Alina Ciolcă & Band
Despre stări viscerale și sonorități arhetipale care trancend lumi, despre cum oamenii își varsă năduful și dorurile la fel într-un field-holler (cântec de muncă) de plantație afro-american ca într-o horă cu noduri maramureșeană sau într-o polifonie balcanică, despre revelația apropierii rădăcinilor ramificate atât de profund că se întâlnesc.

Despre asta e proiectul Alinei Ciolcă „Îngân lumea – despre blues și cântări tărăgănate”, materializat anul trecut în albumul cu același nume. Alina Ciolcă (voce), alături de Adrian Chepa (percuție , bass, drâmbă) și Bogdan Bîngă (chitară electrică, chitară slide) (re)interpretează organic folclor vlah în cele patru dialecte istorice ale stră-românei : daco-româna (dialectul nord-dunărean, azi româna standard) și cele trei sud-dunărene – aromâna, megleno-româna și istro-româna, într-o oglindă tematică și sonoră cu muzica tradițională arhaică afro-americană care îi stă la rădăcini blues-ului.

De la lansarea din aprilie 2019, proiectul s-a bucurat de participări la diverse evenimente culturale și festivaluri, iar anul acesta a debutat cu concertul conceptual „Întuneric și lumină : incursiuni în cântul vlah de-a nordul și de-a sudul Dunării” la Teatrul Național București. Momentul a marcat și începutul unei faine colaborări cu iarba Fiarelor, vocea trupei Cristian Chiriac fiind invitată, alături de alte nume precum Grigore Leșe și Ansamblul de dansuri megleno-române Altona, să interpreteze pe scena TNB piese din repertoriul iarba Fiarelor împreună cu Alina Ciolcă & Band.

CORBU (fragmente din B.C.D.)
CORBU este un Proiect muzical care aduce în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană: Corbul.

Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului.

Proiectul CORBU crează o punte de legătură între toate aceste credințe prin forța sunetului.

Proiectul CORBU călătorește în lume cu două spectacole: Blana con Dios. Starea 23 (oameni show), un spectacol-nonspectacol care pune accent pe starea de creație a artistului fără bariere muzicale și „Ce-am pățit odată”, spectacol din care fac parte: Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce), Florin Chirilă (chitară bass), Flaviu Cristian Mocanu (clape), Sabin Moroșan (tobe), Răzvan Meseșan (saxofon), Valerio di Natale (chitară).

Pe 1 iulie Corbu împlinesc trei ani de proiect. Au publicat până în prezent două albume: „Zbor spre Rădăcini”, „Ce-am pățit odată” și au în pregătire alte două: „Cei care tac”, album conceptual inspirat din romanele Haiganu, De Marian Coman și Blana con Dios. Starea 23.

CORBU pot fi ascultați aici:

http://panacorbului.ro/resume/descarca-ep-ul-ce-am-patit-odata/
https://soundcloud.com/proiectulcorbu/sets/zbor-spre-radacini

Blana con Dios. Starea 23

https://soundcloud.com/proiectulcorbu/sets/blanacondios-1?fbclid=IwAR37Teb4FuL7-fvL3epbJoB98DNSvc-tfwK3dqPuBgj9J7iw6CFIy8wbcJc

https://soundcloud.com/proiectulcorbu/sets/blanacondios-2?fbclid=IwAR0Mq7JTItVWJI4gE_tDZOTOguqA5RgB94sToO1Q93LHCw-yKhYdlurQ9x8

https://soundcloud.com/proiectulcorbu/sets/blanacondios-3?fbclid=IwAR0emYd1TNI8vsFkoyGozV8M_dniwzt5nKD68heMevDHrj-qTuty_ia3Hhw

Din albumul Cei care tac:

https://www.youtube.com/watch?v=-1uTB9o8wIw
https://www.youtube.com/watch?v=UV2ZbagKvKU

Alte platforme unde pot fi ascultați:

Deezer: https://bit.ly/3aXewB0
Spotify: https://spoti.fi/3f1zmm4
Google Play: https://bit.ly/3d5nMV9
iTunes/Apple Music: https://apple.co/2Sr6Y31
YouTube: https://bit.ly/2xocUCD
Soudcloud: https://bit.ly/2yfwHVe

Details

Date:
19 iunie, 2020
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website