Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Botoșani: expoziția Universuri ancestrale, care reunește pe simeze lucrări semnate de doi artiști botoșăneni, Marcel Alexa (pictură) și Cristian Bîrzoieș (pictură și grafică).

3 august, 2019 - 30 august, 2019

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, în perioada 3 – 30 august 2019, în spațiul Galeriilor de Artă ,,Ștefan Luchianˮ, expoziția Universuri ancestrale, care reunește pe simeze lucrări semnate de doi artiști botoșăneni, Marcel Alexa (pictură) și Cristian Bîrzoieș (pictură și grafică).

Tematica abordată de cei doi expozanți este foarte diversă. Peisaje rurale și urbane, naturi statice cu flori într-o largă paletă cromatică și interioare rustice, realizate de pictorul Marcel Alexa, stau alături de uleiuri și acurele create de Cristian Bîrzoieș, lucrări ce surprind: case bătrânești din satele botoșănene, elemente arhitectonice din vechea urbanistică botoșăneană, în stil neoclasic, diverse flori, rafinate naturi statice și portrete.

Botoșăneni prin naștere și pasionați de artă prin excelență, Marcel Alexa și Cristian Bîrzoieș și-au educat simțul artistic prin cursurile Şcolii Populare de Artă ,,George Enescuˮ Botoșani, la clasa profesorilor Victor Hreniuc și Angela Hreniuc.

Prezența pe simezele botoșănene a celor doi expozanți nu face decât să confirme respectul acestora pentru arta autentică și pentru subiecte care, tratate cu o deosebită seriozitate și sensibilitate, crează universuri picturale demne de un exercițiu de admirație.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 3 august 2019, ora 11,oo, la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ.

Artiștii și lucrările lor vor fi prezentați de către prof. Angela Hreniuc și istoricul Gheorghe Median.

Vă așteptăm la vernisaj.

Program de vizitare: zilnic 9-17. Intrarea liberă.

Întocmit, Ana Coșereanu – muzeograf

Details

Start:
3 august, 2019
End:
30 august, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Botoșani
View Organizer Website

Venue

Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani
Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13
Botoșani, Botoșani 710236 Romania
+ Google Map
Phone
0231/514197