Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brăila: Secția de etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I” dă startul atelierelor de lectură din acest an

23 ianuarie, 2020

Dăm startul atelierelor de lectură din acest an și vă invit să citim împreuna „Bicicleta fermecată”, poveste scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Andreea Chiorniță. Vă dau intalnire joi, 23 ianuarie 2020, ora 16.30 la Muzeul Brăilei „Carol I”, la secția de etnografie din str. Polonă nr. 14.

Pentru o bună organizare, vă rog să va înscrieți prin mesaj privat catre mine. Sunt disponibile locuri pentru 15 copii si parintii lor.

„Bicicleta fermecată” este o carte despre vise, despre muncă, despre viața bunicilor și a străbunicilor noștri, despre puterea gesturilor mici. Este povestea unei fetițe de 4 ani care locuiește într-un sat îndepărtat din România și care într-o zi găsește o carte poștală cu o bicicletă. Din acel moment, Zamfira visează la o bicicletă cu care să călătorească și ajunge să muncească foarte mult pentru a-și cumpăra una. Vă invităm să descoperiți bicicleta fermecată a Zamfirei și călătoria ei fantastică.

“Acest eveniment face parte din proiectul național “Dăruim comori” prin care Asociația “Versus” își propune să crească și să cultive generații de cititori în România.
Copiii, prin bunul exemplu oferit, sunt cei care pot atrage alți copii și adulți spre carte atunci când aceasta le este citită și dăruită cu dragoste și respect.
“Dăruim comori” este primul și cel mai de anvergură proiect național de educație prin lectură care urmărește conștientizarea valorii prezenței cărții în mediul de creștere al copilului. Încă de la nașterea acestuia e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze nevoia de carte, plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”

Details

Date:
23 ianuarie, 2020
Event Category:

Organizer

Muzeul Brăilei „Carol I”

Venue

Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția Etnografie
Polonă nr. 14
Brăila, Brăila 810022 Romania
+ Google Map
View Venue Website