Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brașov: evenimentul Feciorescul din Ticușul Nou, joc tradițional din România propus pentru lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO, Marți, 22 septembrie 2015, ora 13:00

6 iunie @ 13:26 EEST

invitatie Ticusul Nou

Marți, 22 septembrie 2015, ora 13:00, la sediul Muzeului de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21 A, va avea loc întâlnirea cu locuitorii din Ticușu Nou în cadrul evenimentului Feciorescul din Ticușul Nou, joc tradițional din România propus pentru lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Evenimentul dorește să aducă în atenție propunerea Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial ca Jocul Fecioresc din România să fie înscris pe Lista Reprezentativă UNESCO. În documentația de specialitate a fost introdus, ca aplicație, alături de alte sate și Feciorescul din Ticușu Nou, județul Brașov.

În Ticușu Nou se practică frecvent Jocul Fecioresc de către feciori, de tineri căsătoriți și chiar de bătrâni. Jocul Fecioresc se moștenea de la părinți și bunici, existând familii de „mari jucăuși”, fapt care contribuie la perpetuarea acestuia. Un rol important în transmiterea lui îl are astăzi și colaborarea cu experți, etnocoreologi și etnomuzicologi, cât și implicarea mass-mediei.

Jocul Fecioresc din Ticușu Nou există astăzi, pentru că implică performeri de excepție, numiți tezaure umane vii, sintagmă consacrată de UNESCO, care fac parte integrantă din patrimoniul cultural imaterial al României.

Vă așteptăm.

Detalii

Dată:
6 iunie, 2023
Oră:
13:26 - 13:27 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,