Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brașov: Lansarea catalogului de expoziţie „Valeriu Maximilian 1895-1945”

15 decembrie, 2017 @ 13:00 - 14:00 EET

Vineri, 15 decembrie 2017, ora 13.00, Muzeul de Artă Brașov invită publicul brașovean la Lansarea catalogului de expoziţie „Valeriu Maximilian 1895-1945”. Evenimentul marchează 122 de ani de la nașterea lui Valeriu Maximilian, cel mai important artist român activ la Brașov în perioada interbelică.

Catalogul expoziției reprezintă o primă cercetare cu caracter monografic dedicată îndrăgitului artist local și își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra tendințelor stilistice abordate de acesta în întreaga sa creație plastică și muzicală. Astfel, catalogul valorifică materialul artistic și documentar aflat în patrimoniul muzeului, dar și câteva lucrări din colecții particulare. Sunt prezentate acuarela, grafica umoristică, grafica documentară și cea de promovare a unor obiective turistice naționale, motivele decorative elementele de caligrafie și vignetele care decorează paginile de titlu ale partiturilor.

Piesele muzicale de factură clasică compuse de artist au fost interpretate și înregistrate în premieră printr-un parteneriat cu Facultatea de Muzică (Universitatea Transilvania Brașov) și vor putea fi audiate de către public după prezentarea catalogului

Detalii

Dată:
15 decembrie, 2017
Oră:
13:00 - 14:00 EET
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul de Artă Braşov
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Brașov
B-dul. Eroilor 21
Brașov, Brașov 500030 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare