Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brad: expoziţia temporară Imigranţi ardeleni în America

20 iunie @ 22:39 EET

Muzeul de Istorie Locală şi Etnografie Brad organizează în perioada septembrie – decembrie 2013 expoziţia temporară Imigranţi ardeleni în America.

În cadrul expoziţiei vizitatorii pot admira o serie de obiecte personale ale imigranţilor, cele mai multe fiind fotografii şi imagini din Muzeul Imigranţilor de pe Ellis Island, una dintre cele 40 de insule ale New York-ului, care a fost poarta principală de intrare a imigranţilor în America începând cu sfârşitul sec. al XIX-lea şi începutul sec. XX. Călătoria americană este tema acestei expoziţii care oferă o serie de informaţii despre traseul celor plecaţi în căutarea unei vieţi mai bune pe meleaguri străine, despre călătoria propriu-zisă, despre sosire, plecarea pe cealaltă coastă, spre California şi Colorado, despre modul de organizare a comunităţii româneşti şi legăturile sale cu ţara etc.

Punctul final al expoziţiei este un articol al Reginei Maria, care în anul 1935, împreună cu prinţul Nicolae, a vizitat America şi s-a întâlnit cu o serie de români stabiliţi acolo.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 11 septembrie, ora 1100, la sediul Muzeului de Istorie Locală şi Etnografie Brad.

Biroul de Relaţii cu Publicul

Dr. Gina Boda
Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva
Compartimentul de Relatii cu Publicul
tel. serviciu: 0722365074

Details

Date:
20 iunie, 2024
Time:
22:39 EET
Event Category:
Event Tags:
, ,