Loading Events

« All Events

Brad: expoziția de fotografie „POEZIA FRUNZEI” semnată Bujor Dușan, 15 aprilie – 15 iunie 2022

15 April - 15 June

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită vineri, 15 aprilie 2022, ora 17:00, să participați la vernisajul expoziției de fotografie „POEZIA FRUNZEI” semnată Bujor Dușan. Vernisajul se va desfășura la Brad, la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie, str. Cloșca, nr. 4. Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2022.
Bujor Dușan s-a născut în localitatea Ribița (24 noiembrie 1961), județul Hunedoara, unde locuiește și în prezent. A absolvit Institutul „Traian Vuia” din Timișoara, specializarea „rețele electrice”. Fotografia este una dintre pasiunile sale, fiind profund atașat de locurile natale, de natura, istoria și tradițiile zonei în care trăiește, pe care le reține cel mai adesea în fotografiile sale.
Astfel, a organizat mai multe expoziții cu tema „Ribița-istorie și pitoresc” și a colaborat cu material fotografic pentru diverse publicații, precum „Miorița”, „Vox libri”, „Formula AS”, „Revista de Lingvistică și Cultură Românească”. De asemenea, a furnizat material fotografic pentru albumul foto al comunei Ribița „Ribița – istorie și pitoresc” (2005), „Monografia etnofolclorică a comunei Ribița – La fântână la izvor”, (2008), „Drumeții pe-o gură de rai” (2009), „Plai de dor” (2013), „Între munte și biserică” (2017) etc. Activitatea sa a fost premiată la concursuri naționale de fotografie.
„Atunci când fotografiez intru într-o stare specială, mă detașez de tot ceea ce este în jurul meu și devin una cu subiectul fotografiat. Timpul își pierde valoarea și uit mai mereu că el nu stă pe loc… În ultimul timp sunt tot mai atras de fotografia macro, care pune în valoare subiectele „mici”, adică acea parte „a boabei și a fărâmei”, cum ar spune poetul. Un fir de iarbă, o floare, o frunză, o petală, pe toate le privesc ca pe niște capodopere ale naturii, iar prin obiectivul aparatului de fotografiat încerc să le aduc frumusețea în prim-plan, în atenția celor care trec de multe ori prea grăbiți pentru a o sesiza. Utilizând tehnologiile prezentului, am început să prelucrez unele dintre fotografii, pentru a obține efecte speciale. Așa am ajuns la fotografiile din expoziția cu titlul <Poezia frunzei>” mărturisește Bujor Dușan.
Vă așteptăm cu mult drag!

Details

Start:
15 April
End:
15 June
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/MCDRDeva/posts/5499154416762504

Organizer

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad
Str. Cloșca nr. 4
Brad, Hunedoara 335200 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.