Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brăila: Brăila veche în imagini, într-o expoziție unică de fotografie găzduită de Brăila Mall.

20 August, 2021 - 22 August, 2021

Brăila veche în imagini, într-o expoziție unică de fotografie găzduită de Brăila Mall.
Expoziția marchează 140 de ani de la înființarea Muzeului Brăilei „Carol I”.
În perioada 20 – 23 august 2021, Brăila Mall, în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I”, găzduiește o expoziție de fotografie ce marchează aniversarea a 140 de ani de existență a muzeului. Expoziția aduce în fața publicului brăilean fotografii de arhivă ce surprind monumente istorice, străzi și clădiri emblematice ale orașului-port de la Dunăre. Imaginilie sunt reproduceri ale cărților poștale colecționate de Valeriu Avramescu, brăilean cu contribuții deosebite în cadrul marinei militare, unde a ajuns la gradul de comandor. Colecția sa de vederi a fost oferită Muzeului și a stat la baza editării albumului „Brăila Modernă. Cărți poștale ilustrate”. Printre punctele-reper ale orașului pe care publicul le va putea recunoaște în fotografii se numără Piața Traian, sub diversele sale denumiri de-a lungul istoriei (Piața Arhangheli, Piața Dumitru Ionescu), unde poate fi observată și clădirea sediului Muzeului – fostul Hotel Francez, dar și simbolurile Brăilei, Ceasul, Statuia lui Traian sau Bisericuța din Centru. Expoziția poate fi vizitată între 20 și 23 august, pe galeria Fashion, în zona magazinului Benvenuti din Brăila Mall.
Înfiinţat la 23 august 1881, prin Decret semnat de Regele Carol I, odată cu biblioteca publică a oraşului Brăila, Muzeul Brăilei „Carol I” conservă, restaurează şi valorifică patrimoniul cultural al Judeţului Brăila, fiind o instituţie de cercetare, un centru cultural şi educaţional. Pe lângă secţii de arheologie şi istorie, muzeul se bucură de secţii de artă (Casa Colecţiilor), etnografie şi artă populară, ştiinţele naturii, memoriale.
Măsuri sporite de protecție în mall
Brăila Mall controlează traficul respectând recomandările autorităților: masca de protecție este obligatoriu a fi purtată de către toți angajații și clienții, iar centrul comercial a implementat un sistem pentru verificarea temperaturii la intrare și asigură distanțarea socială recomandată de autorități pentru un shopping responsabil și în siguranță.
Despre Brăila Mall
Brăila Mall, situat în Judeţul Brăila, Sat Vărsătura, Comuna Chişcani. Centrul comercial oferă vizitatorilor săi o experienţă completă de cumpărături şi divertisment, adresându-se unui public dinamic, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie, noutăți și distracție. Mai multe detalii despre ofertele Brăila Mall, pe site https://braila-mall.ro/ și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/BrailaMall.

Details

Start:
20 August, 2021
End:
22 August, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Brăilei „Carol I”

Leave a Reply

Your email address will not be published.