Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brăila: expoziția „Ceramică tradițională din Oltenia” din colecțiile Muzeului Olteniei Craiova

29 aprilie, 2022 - 30 aprilie, 2023

Vernisajul expoziției temporare „Ceramică tradițională din Oltenia” din colecțiile Muzeului Olteniei Craiova – vineri, 29 aprilie 2022, ora 11.00, la Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția Etnografie.
Expoziția „Ceramică tradițională din Oltenia” – bogăție a spiritului oltenesc reprezintă o manifestare artistică specifică unor civilizații străvechi, unor meșteșuguri ce valorifică și evidențiază forme
tradiționale cu rădăcini ancestrale și bogății spirituale.
Oltenia este fără doar și poate o istorie a talentului și creativității românești. Vase din lut simple sau decorate cu artă și măiestrie, semne și simboluri, scrise sau pictate, motive vegetale, florale sau
geometrizate, ornamente cu caracter social, întâlnim pe toate artefactele ceramice care vorbesc de la sine despre cultura, istoria și civilizația așezării oltenești. Prin aceste manifestări expoziționale, completate de un sistem educațional coerent și bine pus la punct, cultura populară, meșteșugurile și tradiția, pot continua.
Coordonatori: Loredana Vasilica Durău și Roxana Deca, muzeografi = Secția de Etnografie, Sorin Turcu, conservator și Ungureanu Laurențiu, referent – Muzeul Olteniei Craiova și Gabriela Dorina Cloșcă, șef Secția Etnografie – Muzeul Brăilei „Carol I”.

Details

Start:
29 aprilie, 2022
End:
30 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/MuzeulBraileiCarolI/posts/3205582513058560

Organizer

Muzeul Brăilei „Carol I”

Venue

Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția Etnografie
Polonă nr. 14
Brăila, Brăila 810022 Romania
+ Google Map
View Venue Website