Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Brăila: expoziția „Ceramică tradițională din Oltenia” din colecțiile Muzeului Olteniei Craiova

29 aprilie, 2022 - 30 aprilie, 2023

Vernisajul expoziției temporare „Ceramică tradițională din Oltenia” din colecțiile Muzeului Olteniei Craiova – vineri, 29 aprilie 2022, ora 11.00, la Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția Etnografie.
Expoziția „Ceramică tradițională din Oltenia” – bogăție a spiritului oltenesc reprezintă o manifestare artistică specifică unor civilizații străvechi, unor meșteșuguri ce valorifică și evidențiază forme
tradiționale cu rădăcini ancestrale și bogății spirituale.
Oltenia este fără doar și poate o istorie a talentului și creativității românești. Vase din lut simple sau decorate cu artă și măiestrie, semne și simboluri, scrise sau pictate, motive vegetale, florale sau
geometrizate, ornamente cu caracter social, întâlnim pe toate artefactele ceramice care vorbesc de la sine despre cultura, istoria și civilizația așezării oltenești. Prin aceste manifestări expoziționale, completate de un sistem educațional coerent și bine pus la punct, cultura populară, meșteșugurile și tradiția, pot continua.
Coordonatori: Loredana Vasilica Durău și Roxana Deca, muzeografi = Secția de Etnografie, Sorin Turcu, conservator și Ungureanu Laurențiu, referent – Muzeul Olteniei Craiova și Gabriela Dorina Cloșcă, șef Secția Etnografie – Muzeul Brăilei „Carol I”.

Detalii

Începe:
29 aprilie, 2022
Se termină:
30 aprilie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/MuzeulBraileiCarolI/posts/3205582513058560

Organizator

Muzeul Brăilei „Carol I”

Loc de desfășurare

Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția Etnografie
Polonă nr. 14
Brăila, Brăila 810022 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *