Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brăila: Expoziția-eveniment LES DAMES DE BUCAREST. 365 DE FEMEI DESENATE DE GEORGIANA CHIȚAC ÎN 365 DE ZILE, Galeria „Gheorghe Naum”

4 March - 27 March

Expoziție-eveniment!
LES DAMES DE BUCAREST. 365 DE FEMEI DESENATE DE GEORGIANA CHIȚAC ÎN 365 DE ZILE
Vernisaj în prezența artistei: sâmbătă, 5 martie, ora 11:00
Galeria „Gheorghe Naum” | 04 – 27.03.2022
miercuri – duminică, 09:00 – 17:00 | intrarea gratuită
Muzeul Brăilei „Carol I” are deosebita plăcere să vă invite sâmbătă, 5 martie, începând cu ora 11:00 le vernisajul expoziției „Les dames de Bucarest”, semnate de graficiana Georgiana Chițac. Expoziția aduce laolaltă 170 de lucrări din cele 365 care alcătuiesc ambițiosul proiect artistic derulat de Georgiana pe tot parcursul anului trecut.
„Les dames de Bucarest” a început cu o provocare adresată propriei creativități și puteri de auto-disciplină: Georgiana și-a propus să deseneze o femeie în fiecare zi, începând cu 1 ianuarie și terminând cu 31 decembrie 2021. Rezultatul este copios și foarte variat ca expresie grafică, probând o mare acuitate a observației și o știință de a găsi de fiecare dată mijloacele de interpretare potrivite. Răspunsul prompt la datele realității are și o dimensiune documentară implicită, perfect conștientizată și asumată de artistă. Cele 365 de femei bucureștene desenate de Georgiana – mascate, preocupate, grăbite sau în repaus vremelnic – sunt tot atâtea ipostaze ale feminității în complicatul an 2021. Fiecare desen este un exercițiu de cunoaștere, de atenție, de inteligență grafică și, nu în ultimul rând, de empatie.
După un traseu sinuos, care părea, la un moment dat, să o orienteze către o profesie în domeniul economic, Georgiana Chițac a decis să-și urmeze talentul și, din 2009, a optat definitiv pentru o carieră în ilustrație. A lucrat cu precădere ilustrație comercială și ilustrație pentru copii, dar și-a încercat penița și în ilustrația editorială, pattern design și grafică de șevalet. Este membră a Clubului Ilustratorilor din 2012 și tot de atunci expune constant, fie în cadrul proiectelor derulate de Club, fie alături de alți graficieni. A publicat până acum paisprezece cărți în calitate de ilustrator și, mai recent, una în calitate de autor („Pe scări în sus”, 2020, cu ilustrații de Oana Ispir). Ultimul proiect editorial, intitulat „Cea mai dragă familie din lume” (2021), o descoperă în dubla calitate de scriitor și artist.
Mai multe despre Georgiana și proiectele ei minunate, aici:

Details

Start:
4 March
End:
27 March
Event Category:

Organizer

Muzeul Brăilei „Carol I”

Venue

Muzeul Brăilei „Carol I” – Galeriile de Artă „Gheorghe Naum
Piața Traian nr. 1
Brăila, Brăila Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.