Loading Events

« All Events

Brăila: TEODOR VIȘAN. „EXPRESII VIZUALE”

15 noiembrie - 10 decembrie

TEODOR VIȘAN. „EXPRESII VIZUALE”
Galeria „Gheorghe Naum” ǀ 15.11. – 10.12.2023
Vernisaj: 15.11.2023 ǀ ora 14:30
Muzeul Brăilei „Carol I” are plăcerea să vă invite miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 14:30, la vernisajul expoziției de pictură a artistului Teodor Vișan.
Lucrările lui Teodor Vișan prezintă expresii vizuale coerente, aducând în prim-plan portrete variate și ipostaze umane, alături de peisaje și naturi statice tratate cu rigoare. Compozițiile sale se lectureză cu ușurință. Fie că explorează complexitatea umană sau detalii ale naturii, artistul îmbină tehnică, sentiment și poveste pentru a crea narațiuni interesante pentru privitor. Teodor Vișan schițează cu abilitate compoziții ample, culorile vibrante, uneori, și texturile atent alese conturând o atmosferă distinctă în fiecare lucrare.
Teodor Vișan (n. 1943, Galați) a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați. Preocuparea pentru artă s-a manifestat din tinerețe, dovadă rămânând vasta arhivă de schițe și lucrări, realizate în diverse tehnici, de la grafică la pictură în ulei.
Expoziția „Expresii vizuale” va putea fi vizitată la Galeria „Gheorghe Naum” (Piața Traian nr. 3, intrarea prin Calea Galați) de miercuri până duminică, inclusiv, între 15 noiembrie și 29 decembrie 2023.
Curator: Fatme Nistoroi, muzeograf – Secția Artă

Details

Start:
15 noiembrie
End:
10 decembrie
Event Category:

Organizer

Muzeul Brăilei „Carol I”

Venue

Muzeul Brăilei „Carol I” – Galeriile de Artă „Gheorghe Naum
Piața Traian nr. 1
Brăila, Brăila Romania
+ Google Map