Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bran: NOAPTEA MUZEELOR 2016 la Castelul Bran, sâmbătă, 21 mai

2 iunie @ 21:31 EEST

afis - Bran

Castelul Bran își deschide porțile în Noaptea Europeană a Muzeelor

Îndemul de a vizita Castelul Bran până la miezul nopții îl reînnoim cu ocazia participării la Noaptea Europeană a Muzeelor, care anul acesta are loc în seara zilei de 21 mai. Începând cu ora 20.00 porțile celui mai vizitat obiectiv turistic din România se vor deschide, în regim de gratuitate, pentru toți cei care vor să guste o porție din istoria locurilor, din frumoasa poveste a Reginei Maria și din legendara prezență a Contelui Dracula.

Când soarele va fi la apus și liliecii își vor dezmorți aripile pentru o nouă sesiune de vânătoare nocturnă, vizitatorii Castelului Bran vor putea admira jocul de lumini și umbre peste zidurile gri și reci ale impunătorului edificiu. La crearea unei atmosfere speciale vor contribui și doi maeștri ai instrumentelor muzicale, o vioară și o chitară prinzând viață în mâinile a doi virtuozi, Nicolae Pojar și Corneliu Voicescu, componenții formației Duo Café. În Sala de Muzică ”Regina Maria” partituri consacrate vor prinde viață, în timp ce personalul Castelului Bran va ghida vizitatorii într-un tur unic, de neuitat.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, aflat deja la a douăsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Astfel, în jur de 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional. Castelul Bran s-a alăturat acestui demers în urmă cu cinci ani. Accesul în castel va fi permis până la miezul nopții.

Pentru mai multe detalii la telefon 0268.237.700 sau la office@bran-castle.com.

Elena Marinescu `
Assistant Manager
BRAN CASTLE
Ph. no. +4/ 0268.237.700
+4/ 0268.237.701
Fax no. +4/ 0268.237.702

www.bran-castle.com

https://www.facebook.com/BranCastleOfficial

Detalii

Dată:
2 iunie, 2023
Oră:
21:31 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: