Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bran: OBIECTUL LUNII APRILIE 2022 – BIBLIA, datată 1740, tradusă de D. Martin Luthers

28 April - 30 April

Regina Maria a fost un spirit ecumenic religios. În familia Reginei Maria erau trei religii: religia anglicană a suveranei, religia romano-catolică a Regelui Ferdinand şi religia creştin-ortodoxă a copiilor săi, crescuţi în România.
În camerele reginei se identifica o atmosferă religioasă dorit ecumenică şi se regăseau o multitudine de obiecte de cult şi lucrări de artă religioasă. Câteva dintre obiectele de cult preferate ale suveranei erau icoanele ortodoxe, candelele, o cruce de masă aurită, un pristolnic, dar şi o biblie lutherană din 1740. Desi era născută în confesiunea anglicană, principesa Maria, în timp ce locuia la Coburg, a primit confirmaţia în religia lutherană la biserica din satul Oslow, de lângă Rosenau.
Plecând de la acest considerent am ales să vă prezentăm ca şi obiect al lunii această carte cu valoare bibliofilă – BIBLIA, datată 1740, tradusă de D. Martin Luthers, editată de Ernst Friederich Zobel şi tipărită de Johann Adam Hessel.
Scrierea bibliei a fost făcută pe hârtie specifică fără filigran, în limba germană, având ilustraţii cu vigniete cu volute şi ornamente vegetale, 9 gravuri cu temă religioasă, frontispiciu cu coroană, cu vultur bicefal, cu Moise în medalion cu cele 10 porunci, blazoane şi personaje, litere cu ornamente vegetale.
Coperţile sunt din carton, acoperite cu piele de culoare bleumarin, cotorul din piele având patru nervuri mărginite de un decor imprimat cu şiruri de mici fleuroni. Tranşa cărţii este de culoare roşie.
În carte se regăsesc şi însemnări datate din anii 1865, 1866, 1869, respectiv pe forzaţul din faţă.
Un alt obiect valoros din patrimoniul muzeului care sperăm ca şi de această dată să vă atragă atenţia.

 

Organizer

Muzeul Național Bran
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Bran
str. Aurel Stoian nr. 14
Bran, Brașov Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.