Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Braşov: dezabatere cu tematică ecologică prilejuită de Ziua Păsărilor

1 aprilie, 2010

Grupul pentru Iniţiativă Locală CORONA vă invită să participaţi joi, 1.04.2010, ora 13.00, la o dezabatere cu tematică ecologică prilejuită de Ziua Păsărilor. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Casa Mureşenilor.

În plus:

În fiecare din cele 10 şcoli partenere cu organizaţia Grupul pentru Iniţiativă Locală CORONA, care a iniţiat proiectul DE la EMO la ECO, sub îndrumarea activă a cadrelor didactice participante în proiect, elevii vor atrage atenţia colegilor lor asupra acestor vieţuitoare ale planetei, optând să realizeze diferite reprezentări ale păsărilor, într­un mod creativ; producţiile elevilor vor fi amplasate în spaţiile educaţionale comune (holuri, curte).

La Şcoala gen. nr. 5 Braşov, la iniţiativa cadrelor didactice, a câtorva foşti elevi ai şcolii şi a câtorva părinţi, Ziua păsărilor va fi sărbătorită printr­o serie mai amplă de activităţi, începând cu ora 11.00: realizarea de păsări Origami, montarea de căsuţe pentru păsări, discuţii despre observarea şi fotografierea păsărilor, spectacol în limba franceză, cu participarea a doi invitaţi francezi.

Programul dezbaterii ce va fi găzduită de Muzeul Casa Muresenilor cuprinde:

 

– discuţii cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ despre importanţa păsărilor si a protejării acestora – ca si comportement civic.

– prezentarea misiunii si activităţii unor organisme ce vizează protecţia păsărilor.

– prezentarea unor lecţii tematice interactive, realizate de către cadrele didactice participante în proiectul De la EMO la ECO.

– prezentarea situaţiei locale –statistici, informaţii, etc utile documentării cadrelor didactice.

Grupul pentru Iniţiativă Locală CORONA a invitat cu această ocazie: reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brasov – Compartimentul Biodiversitate, Societăţii Ornitologice Române, filiala Brasov, Facultăţii de Silvicultură, Universitatea Transilvania Brasov. Participă cadre didactice din scolile generale 5, 6, 8, 12, 15, 25, 27, 28, 30, Scoala Gen. Ghimbav, Brasov

Astfel se încheie etapa pilot a Calendarului ECO al lunii martie, care a mai cuprins trei întâlniri interinstituţionale, cu tematică similară: lansarea Lunii Pădurii (15.03), Ziua Apei (22.03.) şi Ziua Meteorologiei (23.03). Acest calendar se constituie ca un proiect multianual ce va fi adresat în anii viitori tuturor şcolilor partenere cu GIL CORONA.

Pentru alte informaţii ne puteti contacta la telefon 0723 503037 sau prin email la adresa: info@coronabv.ro . Persoană de contact: Angela Dobrescu, manager de proiect.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului De la EMO la ECO, derulat de organizaţia neguvernamentală Grupul pentru Iniţiativă Locală CORONA, în parteneriat cu Muzeul Casa Mureşenilor şi cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania Braşov.

Proiect finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Pentru informaţii oficiale despre Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European (SEE), accesaţi: http://www.eeagrants.org

Angela Dobrescu,

Sociolog, manager de proeicte,

Asociatia GIL CORONA, Brasov

Tel 0723 503037, 0741 146857

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Detalii

Dată:
1 aprilie, 2010
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
Piața Sfatului, nr. 25
Brașov, Brașov 500025 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *