Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Braşov: Expoziţie „Publicitate şi design la începutul secolului XX”

2 martie, 2010 - 28 martie, 2010

Expoziţie „Publicitate şi design la începutul secolului XX”

Vernisaj: marţi, 2 martie 2010, ora 1500

Workshop cu elevi: miercuri, 3 martie 2010, ora 1100

Muzeul Casa Mureşenilor, Piaţa Sfatului 25

Centrul Cultural German şi Muzeul Casa Mureşenilor Braşov vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei „Lucian Bernhard – Publicitate şi design la începutul secolului XX”, care va avea loc marţi, 2 martie, ora 15 00, la Muzeul Casa Mureşenilor Braşov din Piaţa Sfatului nr. 25.

Miercuri, 3 martie, începând cu orele 1100, va avea loc la Muzeul Casa Mureşenilor un workshop de design publicitar pentru elevi, susţinut de designerul grafic german Hubert Riedel.

Publicitatea face parte din viaţa noastră. Ea ne înconjoară, ne influenţează nevoile de zi cu zi şi aduce culoare în viaţa noastră. Ceea ce în ziua de astăzi ni se pare normal, reprezenta la începutul secolului XX o noutate. Unul dintre cei care s-au implicat în evoluţia unui limbaj publicitar modern, corespunzător noului stil de viaţă determinat de creşterea economică a fost artistul LUCIAN BERNHARD. Prin stilul şi creaţia sa, el a marcat şi influenţat decisiv arta afişului de la cumpăna dintre secole. Afişele publicitare ale marilor firme precum Bosch, Kaffee HAG sau Pelikan se orientează şi astăzi după exemplele create de Bernhard la începutul secolului trecut. Cu toate că opera sa este încă de actualitate, artistul a intrat, din păcate, în anonimat. Din acest motiv, Institut für Auslandsbeziehungen i-a dedicat lui Lucian Bernhard o amplă expoziţie monografică. Toate domeniile în care a activat Bernhard au fost luate în considerare. Pe lângă arta afişului, acestea sunt tipografia şi realizarea de cărţi şi reviste.

Expoziţia Lucian Bernhard a fost pusă la dispoziţie Centrului Cultural German Braşov de către Institutul pentru Relaţii Externe din Germania, făcând parte dintr-un turneu prin mai multe oraşe din România: Sibiu, Timişoara şi Cluj.

Va putea fi vizitată la Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov între 2 şi 28 martie 2010, de marţi până vineri între orele 900-1700 şi în weekend între orele 1000-1700.

Vă aşteptăm!

Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov

Piata Sfatului nr. 25

Tel./Fax: (40)268-477864

www.muzeulmuresenilor.ro

casa_muresenilor@yahoo

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Start:
2 martie, 2010
End:
28 martie, 2010
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
Piața Sfatului, nr. 25
Brașov, Brașov 500025 Romania
+ Google Map
View Venue Website