Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brașov: Expoziția „Centenarul Junilor Dorobanți” la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

8 noiembrie, 2023 - 22 noiembrie, 2023

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită în 8 noiembrie 2023, orele 18,00 la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului (Piața Sfatului, nr. 15) la vernisajul Expoziției „Centenarul Junilor Dorobanți” și lansarea albumului „Patrimoniul brașovean. Centenarul Junilor Dorobanți”. În deschiderea evenimentelor va avea loc un concert susținut de Cvartetul „Fortissimi”, unul dintre cele mai bine cotate cvartete tinere din România, format din muzicieni profesioniști, membri ai Filarmonicii și Operei din Brașov.
Expoziția „Centenarul Junilor Dorobanți” este prilejuită de sărbătorirea celor 100 de ani de la înființarea Societății Junilor Dorobanți și aduce în fața publicului patrimoniul intangibil brașovean reflectat prin unicitatea și bogăția costumelor, tradițiilor și obiceiurilor comunității românești din Scheii Brașovului. Astfel, expoziția întrunește obiecte de patrimoniu din colecțiile Muzeului de Etnografie Brașov și colecții particulare și fotografii ale Junilor Dorobanți îmbrăcați în hainele lor tradiționale.
Albumul „Patrimoniul brașovean. Centenarul Junilor Dorobanți” este o monografie a elementelor de port care promovează și valorifică, pe de o parte piese deosebite ale costumului tradițional specific spațiului brașovean, iar pe de altă parte imaginea moștenirii culturale și creativitatea comunității brașovene din Scheii Brașovului.
Concertul, lansarea albumului și expoziția Centenarului Junilor Dorobanți fac parte din Proiectul „Moștenirea culturală brașoveană”, finanțator principal Primăria Municipiului Brașov, cofinanțator Consiliul Județean Brașov și marchează finalul acestui demers cultural care, prin toate evenimentele și activitățile sale (expoziții, ateliere educative și interactive dedicate publicului tânăr și adult, evenimente de tip spectacol, album de promovare, vizite la Muzeul de Etnografie Brașov și Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului) a urmărit valorificarea și promovarea patrimoniului intangibil brașovean.

Details

Start:
8 noiembrie, 2023
End:
22 noiembrie, 2023
Event Category:

Organizers

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
Muzeul de Etnografie Brașov

Venue

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
Piața Sfatului Nr. 15
Brașov, Brașov Romania
+ Google Map
Phone
+40 (0)268 476 243
View Venue Website