Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brașov: Expoziția ,,Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, 5 aprilie – 5 mai 2023.

5 aprilie - 5 mai

2023 a fost decretat prin lege ,,Anul Ciprian Porumbescu” și, cu această ocazie, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție itinerantă dedicată marelui compozitor.

,,Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” a fost deschisă în 27 martie 2023, la Suceava, pe pietonalul din fața Palatului administrativ, și la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și Muzeul Județean de Istorie Brașov, pe 5 aprilie 2023.

Expoziția conține panouri cu informații, mărturii și evocări despre diverse aspecte din viața lui Ciprian Porumbescu: copilăria și primii ani de școală la Ilișești, perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca – școală de muzică autentică, Serbarea de la Putna din 1871, perioada în care a fost student la teologie și filozofie în Cernăuți, Societatea studențească ,,Arboroasa” și temnița habsburgică, Berta – o iubire imposibilă, perioada studenției de la Viena, cea în care a fost profesor de muzică la Brașov și premiera Operetei ,,Crai Nou”. Expoziția mai cuprinde și secțiunile „Sfârșitul tragic al unui nemuritor artist”, „În memoria posterității”, precum și imagini de la Casa și Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu.

Expoziția realizată de Muzeul Național al Bucovinei este prezentată în Piața Sfatului din Brașov în perioada 5 aprilie – 5 mai 2023.

Detalii

Începe:
5 aprilie
Se termină:
5 mai
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Bucovinei
Email:
https://muzeulbucovinei.ro

Loc de desfășurare

Muzeul Județean de Istorie Brașov
Piaţa Sfatului nr. 30
Brașov, Brașov 500019 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare