Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brașov: expoziția „Ecouri ale prestigiului”, o oportunitate unică de a experimenta legătura dintre artă și bijuterie într-un context artistic.

27 octombrie, 2023 - 3 noiembrie, 2023

🥂 Muzeul de Artă Brașov vă invită vineri, 27 octombrie 2023, începând cu ora 19.00, la vernisajul expoziției „Ecouri ale prestigiului”, o oportunitate unică de a experimenta legătura dintre artă și bijuterie într-un context artistic.
🖌 Expoziția, curatoriată de Alexandra Ilnițchi-Ardelean și Bianca-Maria Bălșan, este rezultatul colaborării pluridisciplinare între artiști, bijutieri și cercetători, cu scopul de a oferi publicului o experiență artistică inedită.
🖼 Cu o selecție diversificată de opere de artă clasică și bijuterii contemporane, expoziția prezintă o punte între trecut și prezent, ilustrând evoluția bijuteriei de la simbol al prestigiului, puterii și statutului social, la modul în care bijuteriile contemporane sunt folosite astăzi pentru a ilustra stilul personal. „Ecouri ale prestigiului” demonstrează modul în care istoria și tradiția pot îmbogăți și inspira creațiile contemporane.
🖌 Selecția de opere de artă prezintă artiștii: Aurel Bordenache (1902-1987), Ștefan Csillági, Constantin Lecca (1807-1887), Mișu Popp (1827-1892), Coca Romano (1897-1993) și doi autori anonimi cu lucrări valoroase aflate în colecția muzeului.
💎 Alături de picturi, vizitatorii vor descoperi bijuteriile contemporane realizate de cei cinci artiști câștigători în cadrul concursului ✨Timeless Jewelry✨: Simona Gîrbou, Diana Toboșaru, Veronica Opriș Angelescu, Mădălina Tudor Rădulea și Daniel Tudor. Lucrările lor au fost prezentate la începutul lunii octombrie în cadrul evenimentului Romanian Jewelry Week, iar cu acest prilej vor fi expuse alături de operele de artă care au servit creatorilor drept sursă de inspirație. Aceste bijuterii sunt o interpretare contemporană și inovatoare a elementelor prezente în operele clasice, aducându-le la viață într-un mod modern și rafinat.
🌃 Evenimentul le propune participanților și un dress code tematic – „black with a spark” – mai precis, o ținută în care sclipirea bijuteriilor îndrăgite să iasă în evidență pe fundalul negru al vestimentației.
📌 Expoziția „Ecouri ale prestigiului” este realizată în cadrul proiectului cu același nume, inițiat de Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Muzeul Național Cotroceni. Proiectul este co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Details

Start:
27 octombrie, 2023
End:
3 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/713154480707263/

Organizer

Muzeul de Artă Braşov
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Brașov
B-dul. Eroilor 21
Brașov, Brașov 500030 Romania
+ Google Map
View Venue Website