Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brașov: expoziția ”Tradițiile Junilor din Șchei și Brașovechi. Centenarul Societății Junilor Dorobanți” – Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

20 aprilie - 31 mai

”Tradițiile Junilor din Șchei și Brașovechi. Centenarul Societății Junilor Dorobanți” la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
Muzeul de Etnografie Brașov deschide astăzi o nouă expoziție temporară la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului: ”Tradițiile Junilor din Șchei și Brașovechi. Centenarul Societății Junilor Dorobanți”.
Expoziția promovează patrimoniul cultural al locuitorilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi și prezintă măreția tradiției care a adus faimă comunității brașovene. Astfel, prin costumele prezentate, prin etalarea obiectelor de recuzită folosite de Juni, dar și prin bogăția de informații, vizitatorii află despre diversitatea tradițiilor transmise prin activitățile și evenimentele organizate de Juni pe parcursul anului.
Vizitatorii brașovenii, dar și turiștii, vor avea ocazia să descopere o parte însemnată a moștenirii culturale brașovene: hainele românești și portul național al Junilor și locuitorilor din Șchei și Brașovechi. În cadrul expoziției temporare sunt prezentate costume de sărbătoare purtate de Juni, de femeile din Șchei și Brașovechi, precum și recuzita ritualică utilizată în cadrul obiceiurilor și evenimentelor Junilor.
Expoziția temporară ”Tradițiile Junilor din Șchei și Brașovechi. Centenarul Societății Junilor Dorobanți” va putea fi văzută la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15 până în luna mai 2023.

Detalii

Începe:
20 aprilie
Se termină:
31 mai
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=731447428981255&set=a.663154052477260

Organizator

Muzeul de Etnografie Brașov
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
Piața Sfatului Nr. 15
Brașov, Brașov Romania
+ Hartă Google
Telefon:
+40 (0)268 476 243
Vezi site-ul web Loc de desfășurare