Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Braşov: La o întâlnire cu PETER WAUGH

27 March, 2009

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ BRAŞOV

SERILE BARIŢIU 2009

Programul AvaNgardă În maNsAr!

vă propune o nouă întâlnire cu creatori din spaţiul artistic internaţional, personalităţi care sunt considerate inovatoare în domeniul artistic – fie el literatură, muzică, arte vizuale, performance sau o interferenţă a tuturor acestor genuri.

Invitaţii vor face o prezentare a fenomenului artistic în care se situează, vor prezenta fragmente din creaţiile lor artistice şi vor dialoga cu publicul prezent la întâlnire, pe tema „avangardismului contemporan”.

Vă aşteptăm

VINERI, 27 MARTIE, orele 18,00

În mansarda Casei Baiulescu

La o întâlnire cu:

PETER WAUGH

Marea Britanie

poet, traducător

Stabilit în Viena din anii ’80, Peter Waugh este co-fondator al “Labyrinth”Asociaţia Poeţilor de Limba Engleză din Viena, înfiinţată în 1993, şi co-editor al Jurnalului Vienez de Poezie în Limba Engleză „subdream”. A studiat poezie cu nume importante ale scenei culturale internaţionale precum: Allen Ginsberg, Anne Waldman, Jackson Mac Low, Ed Sanders, Henri Chopin. Poezia sa este publicată în antologii şi reviste din Anglia, SUA, Austria, Slovacia, Macedonia şi Croaţia. Este profesor în cadrul unor workshop-uri de “sound-poetry” şi moderator al serii de Open Mic organizate lunar in Kafe Kafka, Viena. A luat parte la festivaluri de poezie din Austria, Marea Britanie, Israel, Romania, India etc.

 

 

HANANE AAD

Liban

poetă, jurnalistă

A obţinut licenţa în journalism după studii efectuate la facultatea din Beirut şi la Paris. A lucrat între 1995 şi 2005 în calitate de jurnalist şi critic literar la ziarul An-Naha, realizând interviuri de mare interes cu Andre Makine, Andree Chedid, Tahar Ben Jelloun, Eric-Emmanuel Schmitt, Michel Deguy, Paule Constant, Richard Millet. A publicat trei volume de poezie şi a obţinut Premiul Ministerului Libanez al Culturii (2000) şi Premiul de Excelenţă în Jurnalism al Uniunii Internaţionale a Presei Catolice (2001).

Moderator şi traducător : poetul Peter Sragher

Details

Date:
27 March, 2009
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Biblioteca Județeană George Barițiu – Brașov
View Organizer Website

Venue

Biblioteca Județeană George Barițiu – Brașov
B-dul Eroilor nr. 33-35
Brașov, Brașov 500036 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.