Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Braşov: Sesiunea de comunicări Ţara Bârsei, 20-21 mai 2010

20 May, 2010

A IX-A EDITIE A SESIUNII DE COMUNICARI „TARA BARSEI” CU TEMA:

„PERSONALITATI SI INSTITUTII IN RELIGIE SI CULTURA IN SECOLELE XVIII-XX”

Muzeul “Casa Muresenilor” Brasov va invita joi, 20 mai 2010, ora 1000, la deschiderea celei de-a IX-a editii a sesiunii anuale de comunicari “Tara Barsei” cu tema „Personalitati si institutii in religie si cultura in secolele XVIII-XX”.

La eveniment si-au anuntat participarea 60 de specialisti din centre universitare, muzee, institute de cercetare din Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Sighisoara, Timisoara, Blaj, Sibiu, Deva, Iasi, Fagaras, Constanta, Bucuresti, Braila, Bistrita-Nasaud, Targoviste si Brasov.

Dintre temele de interes propuse atentiei opiniei publice si specialistilor mentionam: Evloghie Monah Dascalul – carturar vestit la mijlocul secolului al XVIII-lea in Moldova; Biserica si comunitate in Transilvania in secolele XIX-XX; Constantin Radulescu Motru. Timp si destin; Ioan C. Sava – sustinator al presei literare brailene; Stan Greavu-Dunare, personalitate marcanta a culturii dobrogene si nationale la inceputul secolului XX; Rudolf Sutu – personalitate a Iasilor de odinioara; Targovistea culturala la inceput de secol XX – Institutii si personalitati; Elena Densusianu-Puscariu, prima femeie doctor in medicina din România (1875-1966); Ciprian Porumbescu, figura emblematica a muzicii transilvanene; Vocalitate in musica sacra; Cultura romana in exil – personalitati si institutii; Vasile Alecsandri si destinul muzeelor sale; Experimentul literar ca forma de „misticism secular”.

Programul complet al sesiunii poate fi consultat la adresa http://muzeulmuresenilor.ro/mureseni_ro/evenimente.html

Sesiunea este structurata pe trei sectiuni: istorie, literatura si muzicologie. Comunicarile se vor face la sediul muzeului din Piata Sfatului, nr. 25 si Casa „Stefan Baciu”, str. Baiulescu nr. 9

Va rugam confirmati primirea acestui e-mail.

Va asteptam!

Director

Dr. Valer Rus

Prezentarea Muzeului “Casa Mureșenilor” în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Date:
20 May, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
Piața Sfatului, nr. 25
Brașov, Brașov 500025 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.