Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Școala de Vară Antipa – Uriașii Mărilor și Oceanelor

26 august, 2019 - 30 august, 2019

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere cine sunt „Uriașii mărilor și oceanelor”, în cadrul unui nou modul al Școlii de Vară de la Antipa. De luni până vineri, între 26 și 30 august, începând cu ora 10:15, micuții vor afla de la specialistul muzeului drd. Mara Nilca informații și curiozități despre balenele, delfinii și rechinii care populează mările și oceanele planetei. Pasionată de oceanografie, coordonatoarea cursului a petrecut timp în largul coastelor Islandei, în compania cetaceelor, în perioada în care a colaborat cu Muzeul Balenei din Husavik.

Oceanul, cel mai vast domeniu de viață al Terrei, nu ne este complet cunoscut nici până în zilele noastre. Deși balenele, delfinii și rechinii sunt printre cele mai studiate organisme acvatice, comportamentului lor este încă învăluit în mister. Ce reprezintă „cântecul balenelor” sau de ce migrează rechinii – sunt doar câteva dintre enigmele la care cercetatorii încearcă să găsească un răspuns. Timp de o săptămână copiii vor dezbate aceste subiecte, vom demonta mituri și vom acumula cunoștințe noi.

Copiii vor afla cum să diferențieze mamiferele marine de pești prin elemente cheie de recunoaștere, vor învăța despre speciile reprezentative de balene, delfini și rechini și vor „naviga” în apele Mării Negre să descopere speciile autohtone. Observând exponatele din muzeu, micuții vor învăța noțiuni de morfologie, iar prin activități practice și jocuri vor înțelege principalele metode de cercetare ale acestor vietăți.

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 180 lei/copil sau 320 lei/2 frați, respectiv 320 lei/ 2 module/participant.

Sponsor: MOL Romania
Parteneri: Da Vinci Kids, Editura ART
Parteneri media: Radio România Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic, agendacopiilor.wordpress.com.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.

Details

Start:
26 august, 2019
End:
30 august, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website