Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: 28 iunie 2017 – Expoziția de arte textile și ceramică a absolvenților masteranzi UNARTE Expoziție „Pinacoteca” M / 17

28 iunie, 2017 - 7 iulie, 2017

28 iunie 2017 – Expoziţia de arte textile şi ceramică a absolvenţilor masteranzi UNARTE
Expoziţie „Pinacoteca” M / 17
Cinci Proiecte ale Masteranzilor Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti
Scopul acestui eveniment este acela de a valorifica realizările artistice generate de cei mai creativi exponenţi ai absolvenţilor U.N.A Bucureşti, instituţie academică în care educaţia artistică de sorginte europeană a fost îmbogăţită de tradiţia şi creativitatea românească, încercând să se afirme şi să se plaseze în liniile avangardei creaţiei contemporane.

 

Expoziţia propune familiarizarea publicului larg cu existenţa unei tinere generaţii de artişti români, produsul unui laborios proces de educaţie artistică dezvoltată la U.N.A Bucureşti prin efortul comun al cadrelor didactice şi al tinerilor studioşi şi talentaţi.
Focalizând interesul pe calităţile viitoarelor personalităţi artistice, expoziţia urmăreşte prezentarea unei selecţii din cele mai diverse lucrări de master în Arte textile ambientale şi Ceramică ale masteranzilor absolvenţi în acest an universitar 2016-2017.
Artele decorative, cu rădăcini de necontestat în evoluţia culturii umane, abundă astăzi prin forme autentice ale limbajului vizual dezvoltat în mod liber şi inedit.
Experimentul şi rigoarea tehnologiei crează binomul unei continue căutări a autenticităţii creaţiei individuale, a expresiei îmbogăţite vizual şi inducerea unei sensibile tactilităţi a materialului care te solicită la o percepţie şi înţelegere complexă a conceptului artistic.
„Pinacoteca”un spaţiu al Muzeului Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” ne-a introdus într-un mediu inedit de raportare la ambient şi a impus expozanţilor un dialog subtil între valori confirmate de timp şi valoarea creată de aspirantul la recunoaşterea prezentului.
Expunerea prezintă grupat rezultatul proiectelor artistice ale celor cinci masteranzi.
Cosmina Maria-Anghel: „NEO-TEXTIL-PLASM”
Coordonator: Conf.univ. Dr. Viorica Slădescu
Smaranda Isar:”UN MOD DE A FI – despre piatră acum”
Coordonator: Conf.univ. Dr. Viorica Slădescu
George Marian Preduţ: „BUCUREŞTI SECVENŢIAL 556…”
Coordonator: Lector.univ. Dr. Claudia Muşat
Victor Costache: „ÎN CAUTAREA CERAMICII “
Coordonator: Conf.univ. Dr. Ilie Rusu
Marius Stanciu: „EXPERIMENT ŞI ANALIZĂ ASUPRA MATERIALULUI CERAMIC”
Coordonator: Conf.univ. Dr. Ilie Rusu
Expoziţia apreciată în ansamblul ei compozit, dominată de paralelismul valorii estetice dezvoltate temporal prin gestul etern al artistului se remarcă prin:
– prospeţimea, libertatea şi diversitatea limbajului artistic al acestei noi generaţii,
– nevoia de integrare culturală şi de poziţionare în universalitate a demersului personal pe care îl manifestă fiecare proiect,
– calităţi ale detaliilor legate de abordarea stilistică proprie modelată abil de coordonator aflat în dialog constructiv cu sensibilitatea şi forţa tânărului artist,
– efortul admirabil realizat prin implicareare conceptuală şi calitatea evidenţelor
unui meşteşug uimitor în perlucrarea textilului sau al masei ceramice.
Pinacoteca M/17 este confruntarea fiecăreia dintre expozanţi cu o evaluare majoră a proiectului artistic abordat la cele mai înalte standarde în parcursul studiilor masterale.

Detalii

Începe:
28 iunie, 2017
Se termină:
7 iulie, 2017
Categorie Eveniment:

Organizator

Centrul Expozițional Documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Expozițional Documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
str. Academiei nr. 18 - 20
București, București 010014 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare