Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Al patrulea circuit muzeal pentru publicul bucureștean

19 May, 2012

Al patrulea circuit muzeal pentru publicul bucurestean

19 mai 2012

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se afla deja la a opta editie si este sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, la care s-au inscris cca 130 de muzee din Romania – in crestere fata de editiile anterioare. In acest an, Noaptea Muzeelor se va desfasura sambata, 19 mai. Reţeaua Naţionala a Muzeelor din Romania (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel international. RNMR invita publicul sa afle detalii despre activitatile organizate cu aceasta ocazie de catre muzeele din Romania vizitand site-ul www.noapteamuzeelor.ro. De asemenea, din 2011 RNMR coordoneaza si organizarea circuitului muzeal din Bucuresti, care a fost initiat in 2008 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei. In 2012, RNMR propune vizitatorilor, in premiera, si un circuit-pilot in Cluj.

In Bucuresti vizitatorii pot alege sa-si petreaca noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgand atat muzee care si-au facut o traditie din sarbatorirea acestui eveniment, cat si muzee sau organizatii culturale care s-au alaturat in 2011 sau chiar in acest an. Printre muzeele care se afla la prima participare amintim: Muzeul de Arta Veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica-Minovici”, Muzeul National al Pompierilor, Universitatea Spiru Haret, Scoala Centrala si Biblioteca Naţionala a Romaniei (World Press Photo Romania, in colaborare cu Fundaţia Culturala EIDOS). Muzeele isi asteapta vizitatorii sa le descopere expozitiile si sa participe la activitatile speciale.

Publicul poate opta sa mearga din muzeu în muzeu cu bicicleta I’Velo, cu un MINI-taxi Noaptea Muzeelor sau cu autobuzul RATB Noaptea Muzeelor. Mai mult decat atat, vizitatorii sunt invitati sa completeze taloanele de concurs si sa dea check-in pentru a castiga premiile puse in joc (trei biciclete MINI Folding Bike si cinci telefoane Samsung Galaxy Note).

Animatia evenimentului poate fi vizualizata urmand urmatorul link:

http://www.youtube.com/watch?v=OKIwlimXhZM&feature=BFa&list=UL2iYozfEXEbQ

Cu bine,

Angelica Iacob

Coordonator Noaptea Muzeelor România

contact@noapteamuzeelor.ro, noaptea_muzeelor@yahoo.com

0724 083 932, 0758 833 263

www.noapteamuzeelor.ro

Details

Date:
19 May, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Rețeaua Națională a Muzeelor din România
View Organizer Website

Venue

București
București, București Romania + Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.