Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Asociatia Pasi Spre Arta are placerea sa va prezinte casele din Bucuresti in care au locuit artistii din perioada moderna, parte din ele case muzeu, case atelier sau case apartinand colectionarilor

14 aprilie, 2018 @ 11:00 - 14:00 EEST

Asociatia Pasi Spre Arta are placerea sa va prezinte casele din Bucuresti in care au locuit artistii din perioada moderna, parte din ele case muzeu, case atelier sau case apartinand colectionarilor.

Acest tur cuprinde vizitarea muzeelor de arta de mici dimensiuni din Bucuresti, dar care au o mare insemnatate cultural-artistica. De asemenea, vom prezenta si casele in care au stat vremelnic anumiti artisti, precum Luchian sau Brancusi.

Prezentarile se vor sustine in parcuri sau pe parcursul intregului traseu. Incercam sa redam atmosfera sfarsitului de secol XIX si inceput de secol XX, povestindu-le viata, explicand contributia artistilor, notiunile de limbaj plastic, prezentand influentele si caracteristicile generale.

Detalii organizatorice:
Intalnirea va avea loc la Muzeul Theodor Aman, la ora 11:00, sambata, 14 aprilie, Str. C.A. Rosetti nr. 8.

Vom vizita Muzeul Theodor Aman, Casa Petrascu, Muzeul Storck si casa in care Stefan Luchian a locuit in ultima perioada a vietii.

Acest tur va continua pe 21 aprilie si 28 aprilie cu urmatoarele obiective : Muzeul Zambaccian, Parohia Mavrogheni, Muzeu Vasile Grigore, Muzeul Theodor Pallady (sau Casa Melik, cea mai veche casa din Bucuresti) si casa unde a avut atelier Nicolae Grigorescu.

Turul este gratuit, DAR biletele de intrare se vor achita de fiecare participant in momentul vizitarii fiecarui muzeu in parte. Pretul biletelor de intrare la Muzeul Aman si Muzeul Storck este 11 lei/adult, 8 lei/copil, intrarea este gratuita pentru copiii sub 7 ani.

Eventuale sponsorizari sau mici donatii sunt acceptate la finalul traseului pentru sustinerea urmatoarelor proiecte ale asociatiei (expozitii caritabile sau proiecte culturale).

Durata traseului: 3 ore.

Va rugam sa aveti asigurate apa si sandvisuri, avand in vedere ca durata traseului este 3 ore.

Inscrieri la e-mail: contact@pasisprearta.ro sau telefon: 0722 740 049; Ghid/persoana de contact Irina-Anca Zarinschi www.pasisprearta.ro

Va asteptam cu mare drag!

Detalii

Dată:
14 aprilie, 2018
Oră:
11:00 - 14:00 EEST
Categorie Eveniment:

Organizator

Pași Spre Artă
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Theodor Aman” – Muzeul Municipiului București
Str. C.A. Rosetti nr. 8
București, București 010283 Romania
+ Hartă Google
Telefon
021.314.58.12
Vezi site-ul web Loc de desfășurare