Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Atelier de pictură cu Zoltán Béla

25 iulie @ 13:17 EET

10173538_638161176270330_5666551403761582487_n

Tempo: Atelier de pictură cu Zoltán Béla
Atelierul reprezintă întâlnirea dintre un artist contemporan și micii creatori, care sunt invitați la o călătorie în care să exploreze împreună cu Zoltán Béla cele mai interesante locuri ale minții și ale simțurilor. Sub îndrumarea atentă a artistului, participanții vor afla câteva secrete ale picturii și care sunt ingredientele unui tablou remarcabil, apoi vor realiza o pictură în tehnică acrylic pe pânză, inspirați de tema Timpului. În cadrul workshop-ului Zoltán Béla va povesti de ce a ales să devină artist, își va prezenta propriile lucrări, sursele de inspirație, precum și pașii parcurși de la o idee la operă de artă.
Iată ce ne-a mărturisit artistul despre temă propusă: “Fiind una din cele mai vechi și dificile întrebări ale omenirii și ale creatorilor, Timpul este foarte bogat în reprezentări. Le voi spune copiilor cum am ales eu să prezint tema Timpul în artă mea. Împreună vom găsi idei, le vom dezbate și, după o perioadă de gândire, fiecare participant va picta în acrylic pe pânză.”
Data: sâmbătă, 28 iunie 2014
Oră începere: 14.00
Locație: Pavilion, centru pentru artă și cultură contemporană (Str.C.A.Rosetti nr.36, intrarea prin Str. Jean Louis Calderon)
Atelierul este deschis copiilor cu vârstă de 6- 14 ani.
Taxa participare: 40 ron – include materialele folosite (pânză, culori, acrylic)
Înscrieri: 021 310 5469
Acest eveniment face parte din Programul Educațional al BUCHAREST BIENNALE și a fost realizat cu sprijinul Global Mindscape.
Zoltán Béla (n. 1977 în Târgu-Mureș ) este unul din artiștii prezenți în cadrul celei de-a 6 ediții a Bienalei București. Zoltán Béla a terminat Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, departamentul de Pictură (2001). El folosește diverse medii, precum pictură sau instalații. Felul de a picta este realist, încărcat cu referințe istorice și înțelesuri metafizice inspirate din propria biografie, dar și din istoria recentă a Europei de Est, care se adresează sentimentelor privitorului și tinde să identifice momentele importante ale unei întregi generații formate în perioadă comunistă. Ceea ce leagă aceste aspecte este senzația de estetică romantică. El se inspiră dintr-o arhivă personală de memorii, experiențe și sentimente. „Picturile mele poartă semnul antitezei, câte o dată ca o terapie pentru a scăpa de frici interioare, câte o dată ca o oglindă a realității. Compoziția, lumina și contrastele sunt foarte importante pentru mine, ca o moștenire a Școlii de Artă de la Cluj și Baia Mare. Adaug amprenta personală la memoria est europeană colectivă a copilăriei, tinereții și maturității. Subiectele sunt variate, terapia prin artă continuă.”Trăiește și lucrează în București.
www.bienalabucuresti.ro
Partener strategic: UniCreditTiriacBank
Imagine: Luca Zoltan (10 ani), Robotul pe Lună, acrylic.


BUCHAREST BIENNALE
Bucharest International Biennial for Contemporary Art
Str. C.A. Rosetti nr. 36 (crossing with Str. Jean Louis Calderon),
Bucharest 020015, Romania

T: + 4 021 310 5469

E: bb@bucharestbiennale.org

W: www.bucharestbiennale.org

FB: www.fb.com/BucharestBiennial

This is a project by PAVILION – journal for politics and culture.
www.pavilionjournal.org

PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION CENTER are projects devised and founded by Răzvan Ion and Eugen Rădescu.
BUCHAREST BIENNALE is a registered mark.

Details

Date:
25 iulie, 2024
Time:
13:17 EET
Event Category:
Event Tags:
,