Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Atelier MARe de Mic. Umbre și lumini

8 decembrie, 2019

Ziua: duminică.
Data: 8 decembrie 2019
Adresa: MARe/Muzeul de Artă Recentă, Bulevardul Primăverii 15, Sector 1, București.
Copii 4-7 ani: 11:00 – 12:00
Copii 8-12 ani: 12:30 – 14:00
Preț: 30 lei/cursant
Înscrieri la gift.shop@mare.ro

Oare cum e să fii mare de mic în imaginația copiilor? Cu siguranță foarte, foarte distractiv! De câte ori nu ați surprins copiii că poartă poznași încălțările celor mari, ba chiar… Că au simț de răspundere în roluri de-a mama și de-a tata?

Ei bine… Atelierul MARe de Mic. Umbre și lumini nu este doar o joacă de copii, dar va fi un spectacol pentru setea lor de cunoaștere! Teatrul de umbre îi face să trepideze de curiozitate și entuziasm!
Vom începe călătoria în lumea umbrelor la subsolul muzeului, în sala Auditorium, unde copiii vor afla ce ne spun miturile străvechi despre originea artei. Cînd vor ști că primele imagini-portret au fost făcute din iubirea pentru lume își vor desena profilele reciproc, proiectate pe planșete de mari dimensiuni. Sursa de lumină rămâne o surpriză… Dar să știți totuși că avem la îndemână un “arsenal” întreg de creioane colorate și markere de desenat! 
Oare ce vor spune copiii după ce au desenat primele portrete în bătaia misterioasă a surselor de lumină? Rămâne de văzut, atunci când vom ieși din sala Auditorium ca din Peștera lui Platon! Vom deschide ușa din legende către cunoașterea unei lumi care abundă în imagini pictate, sculptate sau filmate: Îi vom ghida prin expozițiile: Geometrii Post-Sistem în arta de acum, Marcia Hafif. Pigmentul ca formă și colecția permanentă a muzeului: Diversitate stilistică.

Atelierul este adaptat ambelor grupe de vârste și are ca scop dezvoltarea imaginației pe baza unor experiențe practice de atelier. Învățăceii se vor familiariza cu noțiunea de artă pe care o vor traduce în imagini. Vor avea capacitatea să înțeleagă și să distingă care sunt mediile de expresie ale artei. Turul ghidat îi va familiariza cu conceptul artistic de imagine.
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru atelierele MARe de MIC.

Concept de atelier: Elena Ghițoiu

Detalii

Dată:
8 decembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare