Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Ateliere de modelaj lut pentru familie la Muzeul Țăranului Român

18 decembrie, 2018

În fiecare duminică
Între orele 11.00-13.00
Ateliere de modelaj penrru întreaga familie.
Informații și înscrieri la 0727.015 825.
Ceramica este un meșteșug vechi – de la începutul timpului oamenii au modelat pământul, iar apoi l-au ars, cu ajutorul focului, pentru a-și construi recipiente, unelte, piese arhitecturale,obiecte de cult etc. În prezent, ceramica a evoluat la rang de artă. Vom explora împreună tehnicile de modelaj ale pământului și vom trezi curiozitatea în ceea ce privește arta ceramică. Copiii sub 5 ani vor lucra împreuna cu un părinte.

4 noiembrie – Traforaj în lut
Exersam o tehnică folosită îndeosebi în ceramica arhitecturală: plăcile traforate pot compune pereți întregi prin care lumina să se joace cu umbrele în moduri surprinzătoare.
Pentru 15 participanți de la 5 ani

11 noiembrie – Case, cuiburi, vizuini
Știați ca există o viespe care face din noroi alveole pentru a-si depune ouăle? Sau că vulpile, iepurii, hârciogii și șoriceii preferă să stea în pământ, într-un culcuș făcut din propriul păr? Dar de rândunica? Ați văzut cuibul ei construit din pământ? Haideți să facem și noi un cuib, poate poate, la primăvară, el va atrage pui.
Pentru 10 participanți de la 2 ani

18 noiembrie – Cutie pentru comori
Ce este o comoara? Pentru unii poate fi un cristal strălucitor, pentru altul o bomboana de ciocolată scumpă sau poate o pană de la o pasăre misterioasa pe care ai găsit-o într-o călătorie de neuitat. Eu, de exemplu, am găsit un căluț de mare când mă plimbam pe plajă. Și mi-am dat seama imediat că am de-a face cu o comoară: căluții de mare nu ies niciodată la mal, așadar, acesta era, clar, special.
Pentru 10 participanți de la 5 ani.

25 noiembrie – Portret de sfânt
Nu vrem sa îi spunem atelier de icoane din lut. Dar vom spune povestea Sfântului Nicolae, prietenul copiilor, și îi vom desena chipul protector, numai bun de avut aproape ca reamintire a faptului că întotdeauna cineva ne iubește si are grijă de noi.
Pentru 10 participanți de la 5 ani.

Details

Date:
18 decembrie, 2018
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website