Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Atelierele „Strachina Albastră” la Muzeul Nicolae Minovici

25 august, 2018 @ 10:00 - 12:00 EEST

Vă invităm la un nou program de educație culturală și creativitate la Muzeul de Artă populară Dr. Nicolae Minovici, organizat pentru copii de 3-10 ani.

Primul atelier din serie va avea loc în ziua de sâmbătă, 25 august 2018, de la 10.00 la 12.00.

Rezervările se fac la adresa artelierd@yahoo.com.
Taxa : 10 lei/persoană.

Observăm frumoase străchini albastre și discutăm despre utilizarea străchinilor și ulcioarelor, despre lut și olărit, despre rețete și alimente în satul tradițional românesc.

Ce rețete s-au păstrat și cum folosim ingrediente de demult în rețete de azi? Vom afla explorând împreună.

După un traseu prin muzeu, cu indicii din zicători și proverbe, privim un scurt material documentar și facem popas la masa cu jocuri senzoriale despre mâncăruri. Apoi, cu păpuși de teatru, vom spune interactiv și postmodern, povestea Strachina cu sarmale, după Capra cu trei iezi, de Ion Creangă. In ultima parte a atelierului modelăm și decorăm animale și păsări.

Modulul Strachina albastră face parte din Programul ”Oul, strachina și divanul”, care își propune valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă populară Dr. Nicolae Minovici și cunoașterea artei și culturii tradiționale de către publicul tânăr și de către familiile cu copii de vârstă preșcolară și școlară primară.

Programul este realizat de Asociația Artelier D în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Minovici. Atelierele sunt susținute de Daniela Mișcov și Despina Hașegan.

Detalii despre concept : https://artelierd.wordpress.com/2018/07/10/oul-nazdravan-program-de-arta-si-traditie-romaneasca/

În cazul grupurilor organizate, însoțitorii nu plătesc.

Detalii

Dată:
25 august, 2018
Oră:
10:00 - 12:00 EEST
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Municipiului București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București
Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1
București, București 013712 Romania
+ Hartă Google