Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Audiție spectacol radiofonic – „În trafic”, de Alina Nelega

12 noiembrie, 2019

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul Național Radiofonic vă invită marți, 12 noiembrie 2019, de la ora 13.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la audiția în premieră a spectacolului „În trafic”, de Alina Nelega, după textul omonim al autoarei, distins cu premiul „Cea mai bună piesă românească a anului”, la Gala UNITER, ediția 2013.

Spectacolul „În trafic” va fi difuzat difuzat joi, 14 noiembrie 2019, la Radio România Cultural, de la ora 23.00.

La începutul anilor 90, Alina Nelega s-a remarcat ca autoare dramatică (sintagmă preferată de scriitoare), preocupată, în egală măsură, de punerea în scenă a propriilor texte – „am devenit dramaturg în momentul în care am început să regizez”, afirmă aceasta. De altfel, Alina Nelega este un om de teatru complet, cunoscut și recunoscut; a inițiat Dramafest (1997) – prima manifestare românească dedicată noii dramaturgii și reprezentării sale scenice; a scris și scrie eseuri despre teatru, a îngrijit antologii de dramaturgie și a co-fondat două reviste de specialitate; în prezent, este prof.univ.dr. la Universitatea de Artă din Tg. Mureș (coordonează, aici, masteratul de scriere dramatică). Textele sale dramatice sunt traduse, montate – nu de puține ori chiar de autoare, și premiate pe multe scene europene importante. Activitatea recentă a Alinei Nelega este legată de Fabulamundi – Playwriting Europe – o rețea europeană de instituții teatrale (teatre, festivaluri, organizații culturale) din zece țări membre UE, printre care și România; rețeaua promovează dramaturgia contemporană, autorii profesioniști și colaborarea lor într-un cadru multicultural.

„Atentă la lumea românească, la traumele care fracturează identitatea individului și ale comunității, Alina Nelega, cu inteligență dramaturgică și regizorală, într-un limbaj teatral contemporan, dezvoltă în aceast spectacol, împreună cu sound designer-ul Tom Brânduș, un univers sonor care susține și reliefează tensiunea și ritmul situațiilor în care evoluează eroii săi; aceștia, sub presiunea evenimentului prezent, aduc în actualitate și fragmente incomode sau neliniștitoare din propriul trecut. Actorii conferă substanță și căldură omenească personajelor încredințate, lasă în memoria ascultătorului destinul acestora”, notează Crenguța Manea, Redacția TEATRU, Radio România.

„În trafic”, scenariu radiofonic de Alina Nelega. Regia artistică: Alina Nelega. În distribuție: Elena Purea, Cristina Ungureanu, Alice Bratu, Monica Ristea, Carmen Ghiurco, Cristina Holtzli, Nicolae Cristache, Cristian Iorga, Mălina Moraru, Mihai Crăciun, Narcis Zamfir. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Sound design: Tom Brânduș. Redactor și coordonator de proiect: Crenguța Manea. Spectacol realizat în colaborare cu Radio România Tg. Mureș. Înregistrare din anul 2019.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Detalii

Dată:
12 noiembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google