Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Cine purta bijuteriile? -Tur ghidat în expoziția „Metamorfoze” – Muzeul Național de Artă al României

20 septembrie, 2018 @ 16:30 - 17:30 EEST

Vreți să descoperiți cine purta bijuteriile din expoziția Metamorfoze. Camee, geme și bijuterii din colecția MNAR ? Vă invităm joi, 20 septembrie, ora 16:30, la un tur ghidat susținut de Carmen Tanasoiu, curatorul expoziției, de la care vom afla cum bijuteriile au atât un rol estetic cât și unul de afirmare a unui statut social.

Executate în special din metale și pietre prețioase, bijuteriile au fost purtate de oameni din majoritatea straturilor sociale, pe parcursul tuturor epocilor istorice.

Înainte de a fi obiecte de muzeu și piese de patrimoniu în expoziția „Metamorfoze”, inelele cu geme și camee și toate celelalte bijuterii expuse au aparținut și au fost purtate din Antichitate și până în secolul XX.

Dar cine au fost Lascăr Rosetti sau Ana Orghidan, ori Grigore Pleșoianu și Ana Ipătescu, ori baronul Fedor Nicolics de Rudna? Boieri de rang superior sau inferior, intelectuali, soții de negustori bogați, ori de revoluționari pașoptiști sau chiar aristocrați ai Monarhiei Austro-Ungare!

Cine era femeia care a purtat inelul reprezentând-o pe zeița Afrodita? Sau cui i-ar fi putut aparține cel care figurează o scenă de îmbălsămare? Ce am putea ști despre persoana care avea o camee lucrată în sardonix shell ori în coral, cu o somptuoasă montură de aur ?

Pornind de la portretele din tablourile care figurează în expoziția ”Metamorfoze” și de la identificarea unor matrice sigilare, vom încerca să aflăm cine ar fi putut purta bijuteriile aflate în expoziție.

Loc de întalnire: parterul Galeriei de Artă Europeană

Participarea se face pe baza biletului de intrare în expoziție.

Detalii

Dată:
20 septembrie, 2018
Oră:
16:30 - 17:30 EEST
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare