Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Concerte jazz în grădina Casei Filipescu – Cesianu Un manifest pentru valorificarea spațiilor de patrimoniu

1 iunie @ 12:39 EEST

160471ba-3f9c-4a17-8f29-75a12af2b419

Concerte jazz în grădina Casei Filipescu – Cesianu

Un manifest pentru valorificarea spațiilor de patrimoniu

Comunicat de presă – 14 iulie 2016
Nume mari ale jazz-ului nou românesc vor susține cinci concerte în serile de sâmbătă, 16 iulie și duminică, 17 iulie, în deschiderea turneului național Arts District. Sub acest nume, evenimentele se vor desfășura cu titlul unui manifest prin muzică pentru valorificarea spațiilor de patrimoniu cultural din România.
Pe toată durata verii, vor fi organizate concerte de muzică clasică și jazz în sate cu biserici fortificate din Transilvania – cetăți și conace mai puțin cunoscute publicului larg vor face parte din Arts District, devenind spații alternative de concert. Toate evenimentele vor fi transmise pe www.EnjoyTV.ro prin formatul unei emisiuni culturale care va cuprinde interviuri despre locurile vizitate de artiști.

Proiectul Arts District debutează în București sâmbătă și duminică în grădina Casei Filipescu – Cesianu, de la adresa Calea Victoriei nr. 151, o clădire recent reintrodusă în circuitul cultural al Capitalei, în urma unui șantier de reabilitare, renovare și restaurare. Situată în apropiere de Piața Victoriei, Casa Filipescu – Cesianu este un exemplu reprezentativ pentru arhitectura aristocratică de la începutul secolului XIX, una dintre puținele proprietăți care s-au păstrat din acea perioadă în București. Publicul este invitat să viziteze în această perioadă expoziția care face parte din Salonul Benzii Desenate. Mai multe despre istoria Casei Filipescu – Cesianu, pe site-ul http://www.muzeulbucurestiului.ro/casa-filipescu-cesianu.html

Programul concertelor
Sâmbătă, 16 iulie
București, grădina Casei Filipescu – Cesianu
Calea Victoriei nr. 151
Ora 20:00
Accord Vibes
Ora 21:00
Dalma Kovacs – voce
Albert Tajti – pian
Ciprian Pop – chitară
Duminică, 17 iulie
București, grădina Casei Filipescu – Cesianu
Calea Victoriei nr. 151
Ora 20:00
Cvartetul Solartis
Ora 20:45
Blue Noise
Ora 21:30
Bourbon Jazz Unit
Intrarea va fi liberă.
Publicul va fi invitat să descopere prin rezonanța muzicii live o clădire plină de istorie – Casa Filipescu – Cesianu. Alături de Arts District în acest demers s-a alăturat Aqua Carpatica, prin aceleași valori aduse în sprijinul patrimoniului cultural și natural.
Proiectul Arts District este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și este co-finanțat de AFCN. În perioada 16 iulie – 30 septembrie vor avea loc 7 concerte – emisiune la care vor lua parte 7 ansambluri de muzică clasică și jazz. Mai multe detalii pe pagina Arts District: https://www.facebook.com/ArtsDistrictIsHere/

Detalii

Dată:
1 iunie, 2023
Oră:
12:39 - 12:40 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: