Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: conferinţa de conservare-restaurare „Doina Darvaş”, ediţia a XI-a, cu tema Restaurarea – achitarea unei îndatoriri sau investiţie profitabilă?

1 noiembrie, 2017 - 2 noiembrie, 2017

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti organizează şi în acest an Conferinţa de conservare-restaurare „Doina Darvaş”, ediţia a XI-a, cu tema Restaurarea – achitarea unei îndatoriri sau investiţie profitabilă?

Întâlnirea din acest an dorim să reprezinte nu doar un schimb de experienţă ştiinţific ci şi un manifest al lumii specialiştilor din domeniul cercetării, conservării şi restaurării patrimoniului. Astfel dorim să atragem atenţia, prin contribuţiile ştiinţifice selectate, asupra realizărilor şi noutăţilor din domeniu dar şi asupra priorităţilor, având în vedere declinul actual al protejării patrimoniului prin insuficienta finanţare, prin reducerea alarmantă a numărului profesioniştilor şi prin neînţelegerea atât a importanţei, cât şi a rentabilităţii activităţii de salvare a patrimoniului.

Cunoscând importanţa pe care aţi acordat-o întotdeauna acestui domeniu, în respectul principiilor conservării ştiinţifice, vă invităm să participaţi la acest eveniment cu o lucrare de specialitate.

Conferinţa din acest an, cu acronimul CONScience 2017, se va desfăşura în perioada 1-3 noiembrie şi va avea următoarele secţiuni:

  1. Formarea profesională în slujba cunoaşterii şi salvării patrimoniului
  2. Bune practici în prezervarea patrimoniului mobil
  3. Salvarea monumentelor – urgenţă de grad zero la nivel naţional.

Vă invităm, de asemenea, să participaţi la masa rotundă cu tema „Restaurarea între profesionalism şi impostură”.

Şi în acest an lucrări ale conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare-restaurare RESTITUTIO, volumul 11, în urma unui riguros proces de selecţie al comitetului ştiinţific al conferinţei. Astfel, lucrările cu care veţi participa trebuie redactate în română şi engleză şi transmise electronic cu respectarea strictă a următoarele caracteristici: font Times New Roman, 12 puncte, la 1 rând, maxim 6 pagini, însoţite de un număr de 8 imagini.

Vă rugăm ca până în data de 19 iunie să completaţi şi să trimiteţi formularul de înscriere, precum şi rezumatul în română şi engleză, iar textul complet în română şi engleză să fie transmis până în data de 15 iulie a.c. la adresa de e-mail: conservaremns (at) yahoo.com

Vă mulţumim şi vă aşteptăm la ediţia din 2017!

Details

Start:
1 noiembrie, 2017
End:
2 noiembrie, 2017
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website