Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Conferința „Bucureștiul, orașul în matricea otoman-orientală” la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

6 decembrie, 2018

10lei

Muzeul Municipiului București vă invită joi, 6 decembrie 2018, ora 18.30, la conferința „Bucureștiul, orașul în matricea otoman-orientală”, susținută de Dan Lăcătuș, la Palatul Suțu.
Coordonator: Cătălin D. Constantin

Intrare – 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței, de la standul de bilete al Palatului Suțu.

Tema dezbaterii: * Despre caracterul urbanismului, arhitecturii și tehnicilor de construire ale Bucureștiului descifrate în cheia matricei orientale * Ceea ce pare a fi dezordine este, de fapt, ordine dacă privești prin perspectiva potrivită * Reflexie și sinteze de arhitectură otomană și orientală in București, de la capitala Valahiei până în prezent.

Dan Lăcătuș este specialist al Ministerului Culturii în domeniile restaurare arhitectură, inginerie-consolidare și restaurare structuri istorice. Implicat în urmărirea și coordonarea restaurării la: Ateneul Român, Biblioteca Central Universitară, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru’ cu Bere, Hotel Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Țăranului Român, Mănăstirea Plumbuita, Biserica Sf. Elefterie Vechi, Biserica Foișor, Biserica cu Sfinți, complexul medieval Golești și a multor monumente de clasa “A” și “B” din București și din țară.

Autor articole despre restaurare clădiri, critică de artă, antropologie, ilustrație de carte.

Următoarea conferință de joi de la Palatul Suțu:
*** Joi 13 decembrie 2018, ora 18.30, Conferința Pentru o hartă a viitorului și un proiect de țară, cu Dr. Adrian Majuru / Palatul Suțu

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Detalii

Dată:
6 decembrie, 2018
Cost:
10lei
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Municipiului București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Hartă Google