Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: conferința “Despre restaurare și o posibilă regenerare urbană a Bucurestiului” susținută de Dan Lăcătuș joi 7 decembrie 2017, ora 18:30, la Palatul Suțu.

7 decembrie, 2017 @ 18:30 - 19:30 EET

10lui

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la conferința “Despre restaurare și o posibilă regenerare urbană a Bucurestiului” susținută de Dan Lăcătuș joi 7 decembrie 2017, ora 18:30, la Palatul Suțu.

„Patrimoniul cultural arhitectural al Bucureștiului se recuperează cu greu prin consolidare și restaurare. Identitatea orașului trebuie regăsită nu numai în restituirea formală și punctuală a patrimoniului său recuperat, dar mai cu seamă ținând cont de dinamica dezvoltării sale în reconversia și revitalizarea acestui patrimoniu. La întâlnirea de joi, 7 decembrie 2017, de la Palatul Suțu, încercam să identificăm politici coerente de investigare, acțiune și de mentenanță a spațiului identitar urban. Orașul trebuie rearticulat atât ca imagine, cât și ca sens, trebuie să devină prietenos și neagresiv, iar „utilizatorii” lui educați în spirit critic și civic.” (Dan Lăcătuș)

Dan Lăcătuș este specialist Ministerul Culturii în domeniile restaurare arhitectură, inginerie-consolidare și restaurare structuri istorice. A fost implicat în urmărirea și coordonarea restaurării pentru următoarele proiecte ce au vizat clădiri precum: Ateneul Român, Biblioteca Central Universitară, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru’ cu Bere, Hotel Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Țăranului Român și a multor monumente de clasă “A” și “B” din București și din țară. În plus, semnează articole despre restaurare de clădiri, critică de artă și antropologie în publicații de specialitate.

Coordonatorul conferințelor de joi de la Palatul Suțu: Cătălin D. Constantin.

Intrare: 10 lei. Prețul include vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.

Details

Date:
7 decembrie, 2017
Time:
18:30 - 19:30 EET
Cost:
10lui
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map