Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Conferinta Limbajul gesturilor in Epoca Luminilor

1 martie @ 13:51 EET

Conferinta Limbajul gesturilor in Epoca Luminilor

si ilustratia de carte in romanul „Julie ou la Nouvelle Heloise”

afis conferinta in expozitia Modele de comportament

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa participati sambata, 14 martie, ora 12.00, la conferinta Limbajul gesturilor in Epoca Luminilor si ilustratia de carte in romanul „Julie ou la Nouvelle Heloise”, sustinuta de Nicoleta Badila in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea.

Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro. Se plateste biletul de acces in expozitie.

Inca din cele mai vechi timpuri, gestul a fost încarcat cu semnificatie, fie sub aspectul unui mesaj social, fie ca evidentiere a trairilor interioare. Imaginile artistice au profitat din plin de aceasta incărcatura simbolica pentru a transmite mesaje privitorilor prin gesturile personajelor reprezentate.

Ilustratia romanului „Julie ou la Nouvelle Heloise” de Jean-Jacques Rousseau surprinde elemente care marcheaza interesul secolului al XVIII-lea pentru gestica, intr-o perioada in care artistii i-au subliniat importanta. Limbajul non-verbal al gravurilor expuse in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea ofera o perspectiva dubla a controlului emotiilor si limitarii dorintelor in spatiul public si privat, de la ipostazele pasionate ale personajelor la afisarea unui comportament controlat de ratiune.

***

In afara mesajului educational, adesea moralizator, lucrarile prezentate in expunere se disting si prin calitatea executiei, fiind reprezentative pentru epoca de inflorire a stampei, o perioada de maxim rafinament al tehn icii. Gravurile reflecta un interes crescut pentru arta si reproduc, in mare parte, picturi celebre ale unor mari artisti ai vremii, precum: Jean-Honore Fragonard, Francois Boucher, Jean-Baptiste Le Prince, Jean-Baptiste Huet si William Hogarth.

Tarif: 10 lei (pret intreg)/pensionari: 5 lei/elevi si studenti: 2,5 lei/prescolarii au acces gratuit

Inscrieri: telefon 021.314.81.19 sau e-mail programari @art.museum.ro , de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 – 16.30

Detalii exista in materialul atasat.

Va asteptam!

Maria Sfrijan

Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing

Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, Sector 1, Bucuresti 010063

Telefon: +4 021 314. 81. 19/ +4 021 313. 30. 30 int. 923

Program de vizitare: miercuri – duminica
11.00 – 19.00 (mai – septembrie)
10.00 – 18.00 (octombrie – aprilie)
Accesul gratuit in prima miercuri din luna

www.mnar.arts.ro

Detalii

Dată:
1 martie, 2024
Oră:
13:51 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: