Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Creația literară într-o lume în criza. Scriitori în dialog Rafael Argullol și Corin Braga

3 November, 2011

Instituto Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Institutul Cultural Român, va invita

joi, 3 noiembrie, ora 17.30,

la sediul ICR (Aleea Alexandru 38)

la evenimentul

Creatia literara într-o lume în criza. Scriitori în dialog

Rafael Argullol si Corin Braga

Doi eseisti importanti din Spania si România se întâlnesc la Bucuresti pentru a vorbi despre temele fierbinti ale zilelor noastre, filtrate prin literatura, studii culturale, estetica si istoria ideilor.

Rafael Argullol Murgadas (Barcelona, 1949), prozator, poet si eseist, autor a 25 de volume în genuri diferite, este profesor de Estetica si Teoria Artelor la Universitatea Pompeu Fabra. Între 2002 si 2008, a fost director al Institutului Universitar de Cultura de la aceeasi universitate.

A studiat Filozofie, Medicina, Economie si Stiintele Informatiei la Universitatea din Barcelona, a audiat cursuri la Universitatea din Roma, la Warburg Institute din Londra si Université Libre de Bruxelles, luându-si doctoratul în Filozofie (în 1979) în orasul sau natal. A predat la numeroase universitati europene si americane si a sustinut conferinte în orase din Europa, America si Asia. În bogata sa activitate publicistica a îmbinat constant experienta de calator cu estetica literara. A contribuit la diferite proiecte teatrale si cinematografice. A obtinut Premiul Nadal pentru romanul La razón del mal (1993), Premiul de Eseu al Fondului pentru Cultura Economica – cu Una educación sensorial (2002), si premiile Cálamo (2010) si Ciudad de Barcelona (2010), pentru Visión desde el fondo del mar.

În română i-a fost tradus volumul de eseuri Sfârsitul lumii ca opera de arta: o poveste occidentala, la Editura Univers (1999).

Corin Braga (Baia Mare, 1961) este profesor universitar de literatura comparata la Universitatea Babe ș-Bolyai din Cluj, director al Centrului Phantasma pentru Studiul Imaginarului si al publicatiei academice Caietele Echinox. Este membru al Asociatiei Române de Literatura Generala si Comparata, a Uniunii Scriitorilor din România si al PEN-Clubului român. Este autorul a 12 volume de proza si studii literare, publicate în tara si strainatate, printre care Noctambulii (1992), De la arhetip la anarhetip (2006) La quête manquée de l’Avalon occidentale. Le Paradis interdit au Moyen Age – 2 (2006) Concepte si metode în cercetarea imaginarului (2007).

Instituto Cervantes de Bucarest
C/Marin Serghiescu 12, 021016
Tel.: (+40) 21 210 27 37
prensa.bucarest@cervantes.es

Details

Date:
3 November, 2011
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Institutul Cultural Român
View Organizer Website

Venue

Institutul Cultural Român – București
Aleea Alexandru nr. 38
București, București 011824 Romania
+ Google Map
View Venue Website