Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Cum arată un gînd? / Atelier de arte vizuale cu Lea Rasovszky

LEA RASOVSZKY: CUM ARATĂ UN GÎND?

atelier de arte vizuale pentru copii în cadrul expoziției
„24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971”

14 decembrie: 11:00–13:30 și 14:30–17:00

Muzeul Național de Artă al României
aripa Galeriei Naționale, Calea Victoriei 49–53

Institutul Prezentului organizează în cadrul expoziției „24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971” o serie de ateliere pentru copii cu vîrste cuprinse în 10-12 ani.

Artiști prezentați în expoziție: Horia Bernea, Ion Bitzan, Liviu Ciulei, Radu Dragomirescu, Șerban Epure, Pavel Ilie, Ritzi Jacobi, Peter Jacobi, Ovidiu Maitec, Paul Neagu, Miriam Răducanu, Diet Sayler, Radu Stoica, Vladimir Șetran, Grupul Sigma. Detalii despre expoziție la https://institutulprezentului.ro/event/24-de-argumente-conexiuni-timpurii-in-neo-avangarda-romaneasca-1969-1971/.

Atelierul susținut de artista Lea Rasovszky este susținut pentru două grupe diferite de copii în 14 decembrie, între orele 11:00–13:30 și 14:30–17:00, și este deschis pentru maxim 15 copii / grupă. Participarea se face doar pe bază de înscriere pînă la completarea locurilor disponibile la https://forms.gle/Av1K7aaS6MuxDGD18.
Accesul la atelier se face pe baza biletului de expoziție: 2,5 lei / copii, 10 lei / adult.

În cadrul acestui atelier vom explora lumea artiștilor care lucrează cu idei și concepte drept unelte și vom încerca să răspundem la o serie de întrebări precum: Cum arată un gînd complicat? Cum arată o idee spontană? Cum pot desena o stare pe care nu știu să o descriu cu cuvinte?

Copiii vor parcurge o serie de exerciții de gîndire abstractă pornind de la discuții și comentarii asupra lucrărilor expuse și ajungînd la experimente practice, respectiv desene de mari dimensiuni lucrate în echipă. Scopul acestei experiențe creative este aceea de familiarizare cu manifestări artistice poate mai puțin cunoscute în plan local, de a afla mecanismele lor și de a analiza printr-un filtru ludic lucrările unor artiști români cu viziune surprizătoare.

LEA RASOVSZKY (n. 1986) trăiește și lucrează în București. În 2008 a absolvit Universitatea Națională de Artă București, departamentul Foto-Video, Procesarea Computerizată a Imaginii, urmat apoi de un master în cadrul aceluiași department în 2010. Din 2018 urmează studiile doctorale din cadrul secției Istoria și Teoria Artei, la Universitatea Națională de Artă București. Activînd ca artist vizual pe scena culturală locală și internațională, Lea lucrează de peste 10 ani și în domeniul educației, colaborînd de-a lungul timpului cu galerii și spații de educație alternativă, dar și cu instituții precum Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Național de Artă Contemporană, cu care colaborarea continuă și în prezent. Din 2016 este co-fondator al Asociației MATKA, o platformă care își propune strategii creative pentru a aduce educația artistică în mediile defavorizate ale Bucureștiului, revitalizarea spațiilor de stat destinate educației și utilizarea artelor de orice fel pentru a promova un stil educațional alternative deschis și incluziv. www.learasovszky.com

Expoziția „24 de argumente” este realizată de Institutul Prezentului în colaborare cu Muzeul Național de Artă al României și Arhiva Demarco, Edinburgh.

Cercetare și concept expozițional: Alina Șerban
Cercetare și direcție artistică: Ștefania Ferchedău

Parteneri logistici: DHL International Romania, Hornbach
Finanţatori: Program cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii
Cu sprijinul: British Council România, Rezidenţa BRD Scena9
Partener de comunicare: DC Communication
Parteneri media: Radio România Cultural, rfi România, Zeppelin

Disclaimer: Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Institutul Prezentului (IP) este o platformă de cercetare și resurse artistice în domeniul culturii vizuale și performative concepută de Ștefania Ferchedău și Alina Șerban. Centrat pe artiști și istoriile lor personale, pe experienţe determinate temporal și forme de (auto)arhivare, Institutul examinează diverse practici și situaţii din trecutul recent pînă în prezent din perspectivă transnaţională și transculturală.

Detalii la ip@institutulprezentului.ro, www.institutulprezentului.ro

Details

Date:
14 December, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional de Artă Contemporană – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă Contemporană – București
tr. Izvor nr. 2 - 4, Palatul Parlamentului, aripa E4
București, București 050563 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *