Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: cursul de paleoarta “Cum să construieşti un dinozaur” susţinut de artistul canadian, Brian Cooley

1 October, 2011 - 2 October, 2011

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – INCD GeoEcoMar împreună cu Institutul Geologic al României organizează sâmbătă, 1 octombrie şi duminică, 2 octombrie, între orele 13.00 – 17.00, la Muzeul Naţional de Geologie cursul de paleoarta „Cum să construieşti un dinozaur” susţinut de artistul canadian, Brian Cooley.

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani care timp de patru ore vor împărtăşi cu artistul canadian pasiunea pentru dinozauri.

Pentru a putea participa la acest curs copiii trebuie să respecte limita de vârstă impusă, să înţeleagă limba engleză la nivel minim conversaţional, să fie îndemânatici şi creativi. Înscrierile se fac la adresa de email: madalina@geoecomar.ro până la data de 30 septembrie 2011 sau la numărul de telefon: 021-252.55.12 interior 245, în limita celor 40 de locuri disponibile. Intrarea este liberă.

Brian Cooley este un artist canadian bine cunoscut pentru reconstrucţia acestor animale impresionante ale Cretacicului: dinozaurii. „Când eram mic colecţionam dinozauri de plastic – încă îi mai am şi acum pe toţi 63 – şi le construiam medii înconjurătoare potrivite, completate cu vulcani în erupţie şi mlaştini”, mărturiseşte artistul.

Cele mai multe dintre reconstrucţiile artistului se găsesc la Muzeul de Paleontologie Royal Tyrrell din Alberta, la Bruce Museum din Greenwich – Connecticut, la Muzeul Naturii din Canada, la Muzeul Naţional de Ştiinte ale Naturii din Taiwan şi la cel din Madrid, la Muzeul Copiilor din Indianapolis, pe Aeroportul Internaţional din Calgary. Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti deţine o sculptură a artistului, reconstituirea în mărime naturală a unui dinozaur pitic din Ţara Haţegului, Zalmoxes robustus.

Brian Cooley este invitatul Institutului Naţional de Geologie şi Geoecologie Marină – INCD GeoEcoMar la cel de-al treilea Simpozion Internaţional asupra Geologiei regiunii Mării Negre în cadrul căruia va susţine o prezentare dedicată paleoartei.

Relaţii suplimentare:

Mădălina Nailia, specialist Relaţii Publice

INCD GeoEcoMar

Telefon: 021-252.55.12-245

Mobil: 0720.531.929

Email: madalina@geoecomar.ro

Webmail: http://www.geoecomar.ro

Details

Start:
1 October, 2011
End:
2 October, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Național Geologic – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Geologic – București
Şos. Kiseleff nr. 2
București, București 011345 Romania
+ Google Map
View Venue Website