Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Dada 100 – o întâlnire cu poetul Valery Oișteanu

14 iunie @ 19:31 EET

afis_Oisteanu

12 septembrie 2014, ora 20.00, Clubul Țăranului

Muzeul Național al Țăranului Român

Valery Oișteanu reia vineri, 12 septembrie 2014, de la ora 20.00, la Muzeul Țăranului, într-o formulă nouă (de data aceasta lectura sa de poezie este acompaniată de Ghassan Bouz percuționist original din Liban) întâlnirea dedicată pregătirii centenarului DADA. Texte de Tristan Tzara și de Valery Oișteanu capătă voce, sunet, formă dialogată și aplauze la scenă deschisă într-un recital cum rar se poate vedea în România.

Valery Oisteanu este poet, critic de artă, eseist, fotograf și performance artist, intervențiile sale răspunzând peste timp Suprarealismului și Dadaismului. Născut în Kazakhstan, crescut și educat în România și stabilit la New York, Valery Oișteanu trăiește Dada nu ca pe un stil sau curent literar, ci ca pe o filozofie personală. După debutul cu Proteze (Editura Litera, București, 1970), activitatea sa numără nouă volume de poezie publicate la New York, dar și apariții conceptuale în performance poetic zen și „jazzoetry”.

Oișteanu este membru al Poets and Writers Inc. din New York, dar și fodator și președinte al PASS: Societatea Artiștilor și Poeților Suprarealiști.

Partener: Clubul Țăranului

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere.ro, TV City, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, ziare.com, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.mediaiq.ro.

Iuliana Balan

Marketing – Relatii Publice
Muzeul National al Taranului Roman
Soseaua Kiseleff, nr. 3, Bucuresti
tel. 021.317.96.60
fax 021 312.98.75
mobil 0754.21.87.93
facebook.com/MuzeulTaranului
twitter.com/MuzeulTaranului

Details

Date:
14 iunie, 2024
Time:
19:31 - 19:32 EET
Event Category:
Event Tags:
, ,