Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Dâmbovița – planificare participativă

7 noiembrie, 2017 @ 17:00 - 20:00 EET

Cu o zi înainte de Ziua Urbanismului, ne adunăm La Firul Ierbii să discutăm despre posibilitatea de a iniția un demers de planificare care să fie cât mai deschis pentru oricine vrea și poate să contribuie la conștientizarea potențialului Dâmboviței în București și în regiune.

Este evidentă azi nevoia de intervenție asupra infrastructurii tehnice care e perimată, dar Dambovița este mai mult decât un canal la care să fie înlocuită cuva de beton pe ici pe colo! În ultimii ani, au existat semnale și proiecte care sunt deja dovezi că râul acesta, chiar îngust cum este, are șanse să lege niște idei, niște locuri, niște oameni.

Formatul întâlnirii este cel de world-cafe (https://en.wikipedia.org/wiki/World_caf%C3%A9) cu câteva scurte prezentări în introducere, prezentări susținute de invitați care au lucrat deja în proiecte și documente ce susțin această perspectivă: Liviu Ianăși (UAUIM), Teodor Frolu (Dâmbovița Smart – Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23), Esenghiul Abdul (Space Syntax), Dan Bărbulescu (Parcul Natural Delta Văcărești), Andrei Mitrea (UAUIM), Corina Chirilă (UAUIM), Otilia Nuțu (Expert Forum).

Temele de discuție la world cafe vor fi facilitate de Vera Marin, Matei Cocheci și Daniela Calciu și vom lucra pentru identificarea actorilor urbani relevanți, dar și pe idei despre cum ar putea fi deschisă participării fiecare dintre etapele unui proces de planificare, precum și, foarte concret, care ar putea fi instrumentele de planificare participativă posibil a fi folosite pe termen scurt și mediu.

Sperăm ca, la finalul întâlnirii, să existe nu numai o punere de acord asupra rolului Dâmboviței în București și în zonă, ci și câteva propuneri de acțiuni concrete pe termen scurt, pentru a ne asigura că acest acord sau viziune va avea impact pe termen mediu și lung.

Detalii

Dată:
7 noiembrie, 2017
Oră:
17:00 - 20:00 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:

Organizator

La Firul Ierbii
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

La Firul Ierbii
Splaiul Unirii 160
București, București Romania
+ Hartă Google