Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: DIVANUL CU POVEȘTI Ateliere creative pentru copii de 3-10 ani, la Muzeul Minovici Sâmbătă 10 și 17 noiembrie, ora 11.00

17 noiembrie, 2018

10lei

DIVANUL CU POVEȘTI
Ateliere creative pentru copii de 3-10 ani, la Muzeul Minovici
Sâmbătă 10 și 17 noiembrie, ora 11.00

Programul creativ de educație culturală DIVANUL CU POVEȘTI, realizat de Asociația Artelier D și Muzeului Municipiului București, la Muzeul de Artă Populară dr Nicolae Minovici, propune o incursiune culturală în universul produselor și materialelor textile din patrimoniul Muzeului de artă populară dr Nicolae Minovici.

Explorăm senzorial și creativ lâna, cânepa și inul; descoperim sensurile cuvântului ”divan” și ale obiceiurilor constituite în jurul său; comentăm zicători și proverbe, dezlegăm ghicitori despre haine și plante textile.

Apoi luăm parte la spectacolul de teatru de păpuși ”Dănilă pe divan”, pe un scenariu după Ion Creangă și Ion Istrati, având ca temă prostia și creativitatea, hărnicia și lenea.

Activitatea este compusă din trei părți: traseu cu indicii în muzeu, spectacol de teatru și realizarea unor creații cu fire textile.

Programul se adresează atât familiilor, cât și grupurilor organizate, fiind recomandat pentru categoriile de vârstă 3-10 ani.

Taxa: 10 lei.

Copiii pot participa doar însoțiți.
Durata: 1 oră și jumătate
Rezervări: www.artelierd.wordpress.com

Detalii

Dată:
17 noiembrie, 2018
Cost:
10lei
Categorie Eveniment:

Organizator

Artelier D, Proiecte pentru copii
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București
Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1
București, București 013712 Romania
+ Hartă Google