Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: expoziţia Tradiţie şi actualitate în ceramica de Horezu

9 iunie @ 00:22 EEST

Afis-Horezu

Organizator: Institutul Naţional al Patrimoniului
Partener: Biblioteca Naţională a României
Localitate: Bucureşti
Anvergura: naţională

COMUNICAT DE PRESĂ

Institutul Naţional al Patrimoniului, cu sprijinul Ministerului Culturii şi în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, organizează expoziţia Tradiţie şi actualitate în ceramica de Horezu”, în perioada 26 mai – 9 iunie 2016.
Expoziţia este proiectată ca o modalitate de punere în valoare a ceramicii tradiţionale de Horezu, element înscris de UNESCO, în anul 2012, în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii.
Oferta expoziţională este o selecţie a unor piese reprezentative pentru ceramica de Horezu – taiere, ciorbalâce, farfurii, căni şi căniţe, ulcioare, străchini – lucrate de olarii de astăzi din Horezu.
Publicul este invitat să descopere forme, decoraţii şi tehnici de lucru care personalizează olăria de Horezu în contextul ceramicii naţionale şi internaţionale.
Expoziţia este o componentă a proiectului cu acelaşi titlu, derulat de Institut prin structura de specialitate – Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, proiect co-finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional în anul 2016.
Vernisajul expoziţiei va avea loc, joi, 26 mai ac., orele 14.00, la Biblioteca Naţională a României, Bulevardul Unirii nr. 22, Bucureşti.
Expoziţia poate fi vizitată în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la orele 8.00 – 18.00, iar marţi şi joi, de la 8.00 – 20.00. Intrarea este liberă.

Pentru informaţii suplimentare: tel./fax: 021-317.89.70; mobil: 0726713595

Detalii

Dată:
9 iunie, 2023
Oră:
00:22 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , ,