Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Expoziția „BALKANVILLE. CONEXIUNI DIN TRECUT, CONEXIUNI ÎN VIITOR” organizată de Augmented Space Agency la Muzeul Hărților

13 septembrie, 2019 - 22 septembrie, 2019

Vă invităm vineri, 13 septembrie, ora 18:00, la Muzeul Hărților, pentru vernisajul expoziției „BALKANVILLE. CONEXIUNI DIN TRECUT, CONEXIUNI ÎN VIITOR” organizată de Augmented Space Agency prin programul regional Cultural Management Academy 2018, dezvoltat de Goethe – Institut.

Intrarea la vernisaj este LIBERĂ.

Proiectul „BALKANVILLE” este desfășurat de o echipă de specialiști din România, Bulgaria și Grecia şi îşi propune să exploreze prin intermediul mediilor digitale, elemente de arhitectură și urbanism din trei orașe aflate în sfera culturală balcanică: BUCUREȘTI, SOFIA, SALONIC.

Produsul final constă într-o EXPOZIȚIE DE LUCRĂRI ÎN REALITATEA AUGUMENTATĂ, compuse dintr-o serie de lucrări grafice print și compoziții virtuale tridimensionale, ce pot fi accesate prin intermediul aplicației mobile de realitate augmentată we.AR.

Pornind de la lucrările expuse, APLICAŢIA deschide un „portal” virtual către diferite spații urbane, în încercarea de a genera noi conexiuni vizuale mediate tehnologic între cele trei orașe.

Sunt reinterpretate astfel într-un format contemporan diferite POVEȘTI care „leagă” cele trei orașe pe harta sferei de influență balcanică, oferind utilizatorului experienţa unei imersiuni într-un spațiu virtual, o aventură care devine posibilă cu ajutorul noilor tehnologii.

APLICAȚIA we.AR conține text în patru limbi – română, bulgară, greacă și engleză şi este disponibilă gratuit publicului larg, pe telefon mobil sau tabletă, pe platformele Play Store și App Store pentru dispozitivele Android și iOS.


Sâmbătă 14 septembrie, vă așteptăm între orele 10:00 – 18:00 pentru activări ale aplicaţiei WeAR susţinute de membrii și voluntarii echipei de proiect.


Expoziția este deschisă în perioada 14 – 22 septembrie 2019.
Accesul în expoziţie este gratuit, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.


Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
13 septembrie, 2019
End:
22 septembrie, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website