Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția CONSTRUCTIV/DISTRUCTIV a artiștilor INGO GLASS și GYÖRGY JOVIÁN, curatoriată de Maria Zintz

1 septembrie, 2018 - 30 septembrie, 2018

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 01 septembrie 2018, de la ora 17:00, la deschiderea expoziției CONSTRUCTIV/DISTRUCTIV a artiștilor INGO GLASS și GYÖRGY JOVIÁN, curatoriată de Maria Zintz.

De-a lungul timpului, Jovián a reluat anumite idei tematice, pe unele păstrându-le ca reper: interogația în legătură cu condiția omului, cu locul omului în societate, în univers, cu efemeritatea lui, cu pericolele care-l pândesc mereu, în legătură cu perisabilitatea lucrurilor construite de om, cauzată chiar de agresivitatea, de nesăbuințele ori indiferența acestuia. Viziunea acestui artist a fost și a rămas în mod constant gravă, conținând un patos al tensiunii lăuntrice, chiar și când nu este explicită ci doar intuită. Ciclurile lui tematice se întind pe mai mult de patru decenii între neo-expresionism, neo-realism, hiper-realism, foto-art, percutând la problemele timpului său, ale omului contemporan, la problemele artei contemporane.
În creația lui Ingo Glass formele abstracte primesc astfel și o existență fenomenologică. Cele trei forme geometrice fundamentale (triunghi, cerc, pătrat), în tonalități diferite de la o lucrare la alta, în funcție și de fragmentările și intersectările lor, își creează o lume proprie, în care suntem atrași și noi. Artistul le angajează în „real”, dar caută și descoperă mituri adânci ale conștiinței colective, simboluri religioase, ale sacrificiului, ale morții și reînvierii. Ingo Glass dorește ca formele sale, păstrate în culori primare, puternice, în care un rol deosebit îl au tonalitățile din combinații, datorită luminii, să devină mai sensibile prin raporturi complexe de relații. Se creează o existență intimă, afectivă, munca artistului începând dincolo de aceste date, prin atenta lor elaborare și decantare.
Maria Zintz
Expoziția, deschisă la Parterul Palatului Brâncovenesc, poate fi vizitată în perioada: 1-30 septembrie 2018.

Details

Start:
1 septembrie, 2018
End:
30 septembrie, 2018
Event Category:

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website