Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București expoziția Imagini de poezie | ilustraţie contemporană maghiară la Muzeul Național al Literaturii Române.

23 octombrie, 2019 - 19 noiembrie, 2019

Vernisajul va avea loc la sediul din calea Griviței nr. 64-66 al Muzeului Național al Literaturii Române.

În zilele noastre, cultura copiilor joacă un rol proeminent, iar literatura pentru copii și tineret și editarea de cărți pentru copii înflorește în nenumărate țări ale lumii. În această toamnă Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București va implementa o serie de proiecte care se concentrează în special pe literatura pentru copii.

Expoziţia realizată împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române și Ministerul Afacerilor Externe și a Comerțului Exterior din Ungaria cuprinde ilustraţii din perioada legendară şi contemporană a literaturii maghiare pentru copii, oferind o imagine reprezentativă a polivalenţei acestui domeniu, de la simbolismul liric până la desenul grotesc. Vor fi expuse ilustrații de la mai mult de 50 de artiști clasici și contemporani.

Curator: Révész Emese

Expoziţia va fi vernisată de artistul vizual Ana Bănică.

***

Napjainkban kiemelt szerep jut a gyermekkultúrának, a gyerek- és ifjúsági irodalom, a gyerekkönyvkiadás a világ számtalan országában virágkorát éli. Az elkövetkezendő időszakban több olyan projektet valósít meg a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, amely kifejezetten a gyerekirodalomra koncentrál.

A magyar gyermekirodalom legendás időszakából és kortárs illusztrációkból készült válogatást mutatunk be e tárlat keretében a Román Irodalmi Múzeumban. A mintegy félszáz művész alkotását bemutató tárlat reprezentatív képet nyújt a mai magyar gyermekkönyv-illusztráció sokszínűségéről, a lírai szimbolizmustól a groteszk rajzig.

A kiállítás kurátora: Révész Emese.

A kiállítást megnyitja Ana Bănică gyermekkönyvillusztrátor.

Details

Start:
23 octombrie, 2019
End:
19 noiembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website