Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția ”O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”

22 November, 2017 - 4 March, 2018

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” împreună cu partenerii săi – Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Peleș și Muzeul Municipiului București – organizează în perioada 22 noiembrie 2017 – 4 martie 2018 expoziția temporară ”O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”.
Acest eveniment, organizat sub auspiciile Familiei Regale a României, se înscrie în seria numeroaselor evenimente organizate de Muzeu în acest an, pentru a marca 150 de ani de la nașterea lui Grigore Antipa.

Vizitând expoziția îl vom descoperi pe Grigore Antipa – prietenul devotat, cel care alături de Familia Regală călătorea an de an în Delta Dunării. Regina Maria își amintea cu plăcere de aceste călătorii în celebrele sale Memorii:
”Cel mai scump tovarăș al nostru în aceste excursii pe Dunăre era doctorul Antipa, un om neobișnuit de mic la stat, rotund, jovial și plin de înțelepciune. Își făcuse studiile în Germania și vorbea nemțește cu acceași ușurință ca și limba lui. Nu era nimic în lume ca să nu știe el despre apă, pești și păsări. Antipa era prieten cu toată lumea și o plimbare pe Dunăre fără el pierdea jumătate din farmecul ei.”

Details

Start:
22 November, 2017
End:
4 March, 2018
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizers

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” – București
Muzeul Național Peleș – Sinaia
Muzeul Municipiului București

Venue

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.