Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: expoziția temporară de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi”, deschisă în perioada 18 iunie – 4 septembrie 2016 în grădina Muzeului Antipa

1 iunie @ 18:32 EEST

La Antipa Culorile prind aripi

CULORILE PRIND ARIPI LA „ANTIPA”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să vizitați expoziția temporară de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi”, deschisă în perioada 18 iunie – 4 septembrie 2016 în grădina Muzeului.

Fluturii au atras atenția oamenilor din cele mai vechi timpuri. De cele mai multe ori ei sunt percepuți atât ca simboluri ale frumuseții delicate și efemere, cât și ca exemple extreme ale transformărilor surprinzătoare pe care le poate suferi o ființă vie în decursul existenței sale.

„Încă de la deschidere, expoziția vă propune să admirați specii remarcabile de fluturi, dintre care amintim: „Fluturele cap-de-bufniță comun”, unul dintre giganții faunei americane de fluturi, sau „Împăratul”, a cărui culoare albastră metalizată a feței superioare a aripilor nu este rezultatul prezenței unui pigment, ci se datorează unui efect optic produs de structura microscopică a solzilor ce acoperă aripile acestei insecte. Chiar dacă are o talie mai puțin impozantă, „Roșcatul cu aripi dantelate”, o specie larg raspandită în zonele împădurite din sud-estul Asiei, aduce un plus de frumusețe și delicatețe acestei expoziții”, declară Dr. Mihai Stănescu, cercetător la Muzeul Antipa.

Vizitatorii pot fi uneori martori la ieșirea din pupă a fluturilor, eveniment menționat de altfel în caietul de impresii al expoziției de anul trecut, în care un vizitator afirmă că a fost martor la „nașterea” unui fluture: „am asistat chiar la momentul în care acesta și-a părăsit învelișul de nimfă. A fost o experiență unică! Felicitări pentru această expoziție!”

Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii atrag atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate prin măsuri specifice, adaptate fiecărui caz în parte.

„Culorile prind aripi” oferă deopotrivă posibilitatea observării și cunoașterii detaliate a vieții și obiceiurilor unor specii de fluturi tropicali vii și șansa relaxării într-un spațiu deosebit, în preajma unor insecte atrăgătoare.

În paralel cu expoziția și pe toată durata ei, Muzeul va organiza o serie de ateliere în care specialiștii vor destăinui copiilor aspecte mai puțin cunoscute din viața acestor îndrăgite insecte.

Prețul unui bilet de intrare la expoziția „Culorile prind aripi” este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari și de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârstă mai mică de trei ani au accesul gratuit în expoziție.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10 și 18. Accesul vizitatorilor în expoziție este permis până la ora 17.30.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Detalii

Dată:
1 iunie, 2023
Oră:
18:32 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: